Teknoloji

Apple patlayan iPhone 7 Plus’ı incelemeye aldı

apple iphone 7 plusApple iPhone 7 Plus ile ilgili patlama iddialarını incelemeye aldı. Söz konusu iddia, Twitter’dan paylaşılan bir video ile ortaya çıktı. ABD’nin Arizona eyaletinde yaşayan 18 yaşındaki Brianna Olivas, iPhone 7 Plus’ının durduk yerde patlamasının ardından çektiği videoyu Twitter hesabı üzerinden yayınladı. Videonun konuşulmaya başlaması üzerine Apple’dan yapılan açıklamada konunun inceleneceği belirtildi.

Telefonların patlaması veya alev almasıyla ilgili her türlü iddia, son zamanlarda akıllara Samsung Galaxy Note 7’yi getiriyor. Ancak şu anda ortada iPhone 7 veya iPhone 7 Plus ile ilgili sistematik bir sorun olduğunu gösteren bir işaret bulunmuyor.

Patlamaya neyin yol açtığı hâlâ belirsizliğini koruyor. Gizmodo’ya konuşan Olivas, telefonunun pilini sadece Apple’ın şarj aletiyle doldurduğunu ve bu haftaya kadar herhangi bir problem yaşamadığını belirtti. Bu hafta içinde cihazının açılmamasının ardından telefonu Apple mağazasına götürdüğünü söyleyen genç kullanıcı, mağazada yapılan tanı testlerinde de bir probleme rastlanmadığını dile getirdi.

https://twitter.com/briannaolivas_/status/834556234166448128?ref_src=twsrc%5Etfw

Olivas, ertesi sabah telefon başucunda şarj olurken çıkan sesleri erkek arkadaşının duyduğunu ve telefonu başucundan alıp şifoniyerin üzerine koyduğunu belirtti. Genç kız, erkek arkadaşının kısa süre sonra telefondan çıkan dumanları gördüğünü ve hemen telefonu alarak lavaboya fırlattığını dile getirdi. Olivas, lavaboya fırlatılan telefonun patladığını ve telefondan daha fazla duman çıktığını sözlerine ekledi.

Apple iPhone 7 Plus’ı yenisiyle değiştirdi

Olivas, alev alan telefonu Apple’a teslim ettiğini ve şirketin kendisine başka bir cihaz verdiğini belirtti. Olivas’ın iPhone 7 Plus’ındaki sorunun ne olduğu, Apple tarafından gerçekleştirilen incelemenin ardından anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER