Manşetler

Apple iPhone 6s’e ilişkin gizlilik endişelerine yanıt verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-iphone-6-iphone-6s-plus-arka-110815

Apple’ın hafta içinde tanıttığı yeni iPhone’ları, akıllı yeni kamera ve Siri özelliklerini beraberinde getiriyor. Ancak bu yeni özellikler, bazı gizlilik endişelerini de peşinden sürüklüyor. Siri’nin sadece ”Hey Siri” komutuyla aktive edilebilecek olmasına yönelik endişeleri paylaşan çeşitli makaleler tanıtımın ardından yayınlanırken, bu özellik için iPhone 6s’in mikrofonunun sürekli açık kalacak olması kaygının temelini oluşturuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus tanıtıldı

Ayrıca, Live Photos özelliği için de kamera aktifken sürekli ses ve görüntü kaydı yapılacak olması, gizlilik endişelerinin dozunu biraz daha artırıyor. Her iki özellik de kapatılabiliyor, ancak iPhone 6s ve 6s Plus kutudan çıktığında bu özellikler aktif olarak sunulacak.

Apple tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklama, insanların Siri ve Live Photos’dan doğan gizlilik endişelerini temizleme amacı taşıyor. Siri konusunda kaydedilen sesin lokal ortamda işlendiğinin altını çizen Apple, telefon Siri’yi aktive edene kadar kendisine yönelik bir veri transferinin gerçekleşmeyeceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı Amerika’dan satın almak isteyenler için fiyatlar

 

Şirket, Siri aktif hâle gelmeden ses kaydı yapmanın ve kaydedilen sesleri Apple’a iletmenin mümkün olmadığını vurguladı. Benzer özellikleri sunan Android telefonlar da, benzer güvenlik endişelerini gün yüzüne çıkarmış ve üreticiler de yine Apple’ınkine benzer açıklamalar sunarak gizliliğe aykırı bir durum olmayacağının altını çizmişlerdi.

Apple, Live Photos konusundaki gizlilik endişelerine de, Siri için yaptığı açıklamaya benzer bir şekilde yanıt verdi. Kamera ve mikrofonun sürekli olarak kayıt yaptığını doğrulayan şirket, kullanıcı komut vermediği takdirde hiçbir şeyin saklanmadığını belirtti. Apple, önden yakalanan görüntü ve seslerin kullanıcının cihazında bile tutulmadığını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER