Manşetler

Apple yeni iPhone’lardan birinde 3D Touch teknolojisini kullanmayabilir

apple iphoneApple’ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile kullanmaya başladığı 3D Touch teknolojisi, kullanıcılara ekrana şiddetli biçimde dokunduklarında uygulamaların çeşitli özelliklerine hızlı biçimde erişme imkanı veriyor. 3D Touch kullanıcılar nezdinde çok popüler bir teknoloji olmasa da, iOS’in içine sağlam biçimde entegre edilmiş özellikler arasında bulunuyor. Ancak ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple iPhone ailesinin 2018 model üyelerinin en azından birinde söz konusu teknolojiye yer vermeyebilir.

Kuo, Apple’ın 2018’de de üç yeni iPhone modelini tanıtacağına dair öngörüsünü daha önce paylaşmıştı. Bunlardan birinin 5.8 inç OLED ekranlı mevcut iPhone X’un yenilenmiş versiyonu olacağını söyleyen analist, yine OLED ekranlı 6.5 inçlik bir iPhone X Plus’ın da yolda olduğunu belirtmişti. Üçüncü model olarak ise iPhone X ile benzer bir tasarıma sahip, ancak LED panelin tercih edildiği 6.1 inç ekranlı bir cihazdan bahsediliyor. Son cihazın yeni iPhone portföyünün en uygun fiyatlı modeli olacağını söyleyen Kuo, Apple’ın bu modelde 3D Touch teknolojisine yer vermeyeceğini dile getirdi.

6.1 inç ekranlı yeni iPhone’un “Cover Glass Sensor” (CGS) adını taşıyan bir teknolojiye sahip olacağı söyleniyor. Bu teknolojinin ekranı hafiflettiği ve darbelere karşı daha dayanıklı kıldığı belirtiliyor. Bu durum Apple’ın dokunma modülünü ekran panelinden cam yüzeyine taşıyacağı anlamına geliyor. Apple’ın CGS’ye bir ince film sensörü ekleyeceği söylense de, bu sensörün tam olarak nasıl işleyeceği bilinmiyor.

Bu sürecin dokunmatik panellerin fiyatını artıracağı belirtilirken, Apple’ın maliyeti düşürmek adına 3D Touch’tan vazgeçeceği söyleniyor. Kuo diğer iki 2018 model iPhone’da ise 3D Touch’ın varlığını koruyacağını dile getirdi.

3D Touch iPhone kullanıcılarının favorileri arasında yer almadığı için bu durumun tercihleri olumsuz etkilemesi beklenmiyor. Apple iPhone ailesinin en yeni üyelerini büyük ihtimalle eylül ayında gözler önüne çıkaracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER