Baştan aşağı yenilenen iOS 7’yi tanıtan Apple’ın CEO’su Tim Cook, bu önemli andan hemen önce iOS ile ilgili bazı istatistikler de paylaştı. Tepe yöneticisinin açıkladığına göre 2007 yılında çıkan ilk iPhone’dan bu yana toplamda 600 milyonun üzerinde iOS cihazının satışı gerçekleşti.
Google’ın geçen ay açıkladığı rakamlara göre etkinleştirilen Android cihazı 900 milyonu geçmişti ve Apple’ın açıkladığı rakam Android’in bir hayli gerisinde kalıyor. Ancak Cook rakamların kendileri için önemli olmadığını, daha çok müşteri memnuniyet oranlarıyla ilgilendiklerini kaydetti. iOS cihazlarının üst üste dokuz kez JD Power ödüllerini almasına atıfta bulundu. iOS 6’ya geçiş oranıyla ilgili olarak da bilgi veren Tim Cook, iOS cihazlarının yüzde 93’ünün en son sürüde çalıştığını kaydetti; Android’de ise durumun bundan çok daha kötü olduğunun altını çizdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni iddia Apple’ın iPhone Ultra 2 üzerinde çalıştığını öne sürüyor
Apple’ın yeni işlemci yol haritası ortaya çıktı

Kremlin, App Store’dan kaldırılan uygulamalar için Apple’dan açıklama istedi

Apple 2026’da iPhone, iPad ve Mac’te rekor pazar payına ulaşabilir

Micron yöneticisi Apple’ın bellek sıkıntısındaki rolüne işaret etti
İlgili >> The Verge
[Görsel – The Verge]
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.



