Teknoloji

Apple’dan iOS’in beta sürümlerine erişim yönteminde değişiklik

iphone 14

Apple iOS beta sürümleriyle ilgili önemli bir değişikliğe gidiyor. Bu değişiklik Apple ID’siyle kayıt oluşturmayan kişilerin geliştiriciler için hazırlanan ön izleme sürümlerini yüklemesini zorlaştırmayı amaçlıyor.

Hâlihazırda iPhone’lara bir geliştirici betası yüklemek için geliştirici beta profilini indirmek be yüklemek gerekiyor. Bu profiller Apple’ın geliştirici sitesi üzerinden indirilebiliyor. Ancak bazı üçüncü taraf siteler üzerinden de profillere erişim sağlanabiliyor. Bu da herkesin geliştirici betalarını yükleyebileceği anlamına geliyor. Cupertino merkezli şirket bunu engellemeyi hedefliyor.

Apple’ın bunun için bulduğu çözüm geliştirici beta profillerinden tamamen vazgeçmek olmuş gibi görünüyor. Geliştiriciler bunun yerine bir Apple ID’sini kayıt altına alacak ve bu hesabın bilgileriyle Ayarlar menüsü içindeki özel bir beta bölümüne giriş yapacak. En yeni iOS 16.4 beta sürümünde bu yeni mekanizmayı görmek mümkün. Ancak beta profillerinin de hâlâ aktif olduğunu belirtmek gerekiyor.

Böylelikle geliştiriciler iPhone’larından kişisel bir Apple ID’ye giriş yapabilecek. Buna iCloud da dahil olacak. Ancak aynı zamanda iş için kullanılan Apple ID’leriyle beta sürümüne erişilebilecek.

Mevcut beta sürümünde “Apple Beta Yazılım Programı’na veya Apple Geliştirici Programı’na kayıtlı başka bir Apple ID ile giriş yapabilirsiniz” ifadesinin yer aldığı görülüyor. Aynı değişikliğin herkese açık beta sürümleri için de yapılması bekleniyor.

Apple iOS 17 için hazırlanıyor

Apple iOS 17’nin duyurusunu WWDC 2023 etkinliğinde yapacak. Haziran ayında gerçekleştirilmesi beklenen bu etkinliğin ardından geliştirici betalarının da dağıtıma çıkması planlanıyor. Bu betaları deneyimlemek için de Apple’ın yeni kuralına uymanın gerekeceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER