Manşetler

Apple iOS 9’un benimseme oranının yüzde 50’yi geçtiğini açıkladı

ios-9-inceleme-160915 (1024 x 684)

Apple, kullanıcılarının en yeni mobil işletim sistemi iOS 9’a geçiş hızının geçmiş sürümlere kıyasla daha yüksek olduğunu açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada uyumlu cihazların yüzde 50’sinden fazlasında iOS 9 yüklü olduğu belirtildi. Bu da 16 Eylülde yayınlanan işletim sisteminin benimsenme oranının ne kadar yüksek olduğunu somut biçimde ortaya koyuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 9 İncelemesi

Pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller’in imzasıyla yapılan açıklamada iOS 9’un muhteşem bir başlangıç yaptığının altı çizilirken, işletim sisteminin Apple tarihindeki en popüler yazılım olma yolunda hızla ilerlediği belirtildi. Aynı basın açıklamasında iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın ilk ülke grubunda 25 Eylülde satışa sunulacağı da bir kez daha hatırlatıldı.

Apple, iOS 9’un benimsenme hızının bugüne kadarki sürümlerin içinde en yükseği olduğunu iddia etse de, başlangıç istatistiklerinin yanıltıcı olabileceğini unutmamak gerekiyor. Örneğin; iOS 8, yayınlanmasından sonra bir hafta içinde iOS cihazlarının yüzde 46’sına yüklenmiş, ancak iki haftalık genel benimsenme oranı yüzde 47’de kalmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 9 ile gelen ve henüz gizli kalmış yenilikler

iOS 7 ise 20 gün içinde Apple’ın mobil cihazlarının yüzde 70’ine ulaşmıştı. Ancak iOS 8’e kıyasla daha düşük bir indirme boyutuna sahip olan iOS 9’un selefinden daha yüksek bir benimsenme oranına ulaşacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER