Teknoloji

Apple’ın iCloud.com mobil sitesi artık daha kullanışlı

icloud.com mobil site

Apple iCloud.com web sitesini iOS ve Android için daha düzenli ve işlevsel mobil versiyonlarla güncelledi. Böylelikle Apple’ın Notlar, Fotoğraflar, Anımsatıcılar ve iPhone’u Bul gibi servislerine bir akıllı telefonda, internet tarayıcısı üzerinden erişim daha kolay hâle geldi.

Site mobil internet tarayıcıları üzerinden erişilebilir, ancak bunun için masaüstü web sitesine talepte bulunmanız, diğer bir deyişle icloud.com adresine gitmeniz gerekiyor. Yeni kullanıcı arayüzü iOS’teki servislerin normal uygulama tabanlı kullanıcı arayüzlerine benzer bir görünüme sahip. Böylelikle akıllı telefonların daha küçük ekranında kullanım da kolaylaşıyor.

Yeni güncelleme özellikle Apple’ın servislerini kullanan Android kullanıcıları için kullanışlı olacaktır. Bu sayede Notlar gibi Apple servislerinden yararlanabilecekler. Aynı zamanda bir başka cihazdan Apple’ın iPhone’u Bul aracına erişim de kolaylaşıyor. Eğer iPhone’unuzun yerini bulamazsanız, arkadaşınızın telefonunu ödünç isteyerek onun cihazı üzerinden cihazınızın konumunu saptayabilirsiniz.

Yine de, bazı özellikler hâlâ eksik görünüyor. News Landed sitesinin belirttiğine göre, iCloud Fotoğraf Arşivi’ne yeni fotoğraflar eklemek ve yeni Anımsatıcılar listeleri oluşturmak bunların arasında yer alıyor.

Yeni kullanıcı arayüzü iCloud.com üzerinden erişilebilir durumda. Ne var ki, şu an için sadece Notlar, Fotoğraflar, Anımsatıcılar ve iPhone’u Bul kullanıma açık. Kişiler, Takvim ve iWork uygulamaları henüz yeni mobil sitede görünmüyor. Ancak Apple’ın gelecekte bunlar için de destek eklemesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER