Teknoloji

Apple Haritalar iCloud.com ile web ortamına giriş yapıyor

apple-haritalar-icloud-com-090714

Problemli bir başlangıç yapan Apple Haritalar, geçen zamanla birlikte hatalarında kurtuluyor, yeni özellikleri bünyesine katıyor. Bunlar sayesinde Apple Haritalar nispeten daha iyi konuma geldi. Bunun güveniyle Apple yeni adımlar atıyor. Bunların arasında iCloud.com web sitesi altında bulunan iPhone’umu Bul servisindeki haritanın sağlayıcısının Google Haritalar yerine Apple Haritalar olacak şekilde değiştirilmesi de bulunuyor.

Şu an için herkes iPhone’umu Bul içindeki haritaların Apple tarafından sağlandığını görmüyor. Biz de bu haberi hazırlarken iCloud altındaki iPhone’umu Bul’u kontrol ettiğimizde haritanın Google tarafından sağlandığına tanık olduk. Apple’ın Google Haritalar’ı kullanmaya devam ettiği tek yer iPhone’umu Bul değil. Apple’ın web sitesinde mağaza konumlarını harita üzerinde görmek istediğinizde gösterilen harita da Google tarafından sunuluyor. Anlaşılan Apple Haritalar henüz bu gibi işleri alacak yeterlilikte görünmüyor. Bir web versiyonunun bulunmaması bu noktada en büyük neden olarak sayılabilir.

iCloud.com üzerinde Apple Haritalar verilerinden yararlanılmaya başlanması Apple’ın harita servisini web ortamına getirmek için attığı ilk adım olabilir. Başlangıcını iOS uygulaması aracılığıyla yapan Apple Haritalar, OS X Mountain Lion ile birlikte masaüstü ortamına da giriş yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER