Teknoloji

Apple Haritalar’ın toplu taşıma verilerini zenginleştirmek için HopStop’u satın alıyor

Bloomberg’in haberine göre, Apple toplu taşıma navigasyon uygulaması HopStop’u satın alıyor. Bu satın alma işleminin gerçekleşmesi durumunda Apple, iOS ve OS X için Haritalar uygulamasında eksik olan toplu taşıma bilgilerine kavuşup Google Haritalar’a karşı olan mücadelesinde farkı kapatabilecek. Halihazırda 500 şehire ait toplu taşıma navigasyon bilgilerini barındıran HopStop, kullanıcılarına otomobille ve yaya olarak faydalanabilecekleri navigasyon bilgilerini de sağlıyor. HopStop hem iOS’te hem de Android’de faaliyet gösteriyor.

hopstop-logo-200713

Halihazırda Apple toplu taşıma verileri için kullanıcılarını iTunes App Store’daki üçüncü taraf uygulamalarına yönlendiriyor. Haritalar servisini geliştirmek için hummalı bir çalışma yürüten şirket, bu çalışmalar doğrultusunda son olarak Locationary’yi satın almıştı. Geçtiğimiz yıl iOS 6 ile birlikte devreye giren Apple’ın Haritalar uygulaması kullanıcılardan tepki görmüş, hatta dünyanın pek çok yerinde alay konusu haline gelmişti. Gelen eleştiriler üzerine bir açıklama yapan Apple CEO’su Tim Cook, uygulamanın eksik kaldığını kabul etmiş ve uygulamayı geliştirme adına çok çalışacaklarının sözünü vermişti.

Apple o dönemden bu yana Haritalar uygulamasını farkedilir bir biçimde geliştirirken, son satın alma haberleri şirketin bu gelişim sürecini devam ettirmeye kararlı olduğunu gösteriyor. HopStop en popüler toplu taşıma uygulaması olmasa da, pek çok şehrin verilerini barındırması nedeniyle Apple’ın bu satın almanın altına imza attığı düşünülüyor. Apple OS X Mavericks ile Haritalar uygulamasını bilgisayarlara da taşıyacak. Şirket AllThingsD’ye yaptığı açıklamayla satın almayı doğrularken, HopStop’un nasıl değerlendirileceğine ilişkin bir bilgi vermedi.

İlgili >> Bloomberg, AllThingsD

İLGİLİ HABERLER