Teknoloji

Apple Haritalar’a bisiklet paylaşımı bilgileri eklendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple haritalar bisiklet paylaşımıApple Haritalar uygulamasına yeni özellikler ve veri kümeleri eklemeye devam ediyor. En son yapılan yenilik ise 36 ülkede, 175’ten fazla şehirde bisiklet paylaşımı verilerinin eklenmesi oldu.

Söz konusu uygulama Türkiye’de de çalışıyor. Apple Haritalar’da, arama bölümüne Bisiklet Paylaşımı yazarak çıkan sonuçları görüntüleyebilirsiniz. İstanbul ve Türkiye için şu anda fazla sonuç çıkmıyor, ancak bunların sayısının zamanla artması muhtemel görünüyor.

Apple bisiklet verilerinin sağlanması için Ito World ile iş birliği yapıyor. Bu uygulamayla birlikte ilk kez bisiklet paylaşımı verileri tek bir veri kaynağı üzerinden sunuluyor.

Apple Haritalar uygulamasını geçen zamanla birlikte daha da gelişmiş hâle getirmeye devam ediyor. Son olarak Kanada, Avustralya, İsviçre, Avusturya, Güney Afrika, Polonya gibi ülkelerde navigasyon için şerit kılavuzu özelliği getirilmişti.

Aynı zamanda aralarında Londra Heathrow, New York JFK, LaGuardia, Los Angeles LAX, Hong Kong Uluslararası, Şikago O’Haro, Amsterdam Schipol, Cenevre, Toronto Pearson ve Berlin Tegel’in de bulunduğu 30’dan fazla havalimanında detaylı kapalı alan haritalandırması da sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER