Teknoloji

Apple yeni haber servisi için The Wall Street Journal ile anlaştı

apple haber
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ücretli haber abonelik servisine katılım konusunda yayıncıları ikna etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Cupertino merkezli şirketin bu konuda ciddi sıkıntılar yaşadığı söylense de, bu sıkıntıların sonunda en azından büyük bir yayıncıyı ikna etmişe benziyor. The New York Times‘ta yer alan habere göre; Apple, The Wall Street Journal’la yeni platformuna katılması için anlaştı.

Apple’ın abonelik tabanlı haber platformunu da 25 Mart’ta düzenleyeceği etkinlikte duyurması bekleniyor. Şirket, yayıncıları milyonlarca yeni okuyucuya ulaşabileceklerini belirterek platforma katılmaya ikna etmeye çalışıyor. Apple’ın bu vaadinin The Wall Street Journal’ın kararı üzerindeki etkisi ise bilinmiyor.

The New York Times ve The Washington Post gibi saygın gazetelerse henüz Apple’ın ücretli haber servisine katılmayı kabul etmiş değil. Kaynaklar, Apple’ın gelirden yüzde 50 pay almanın yanı sıra sınırsız erişim istemesinin anlaşmayı zorlaştırdığını belirtiyor. Müşterilerin doğrudan iletişim bilgilerine erişememenin de yayıncıları rahatsız eden unsurlar arasında bulunduğu söyleniyor.

Apple ve The Wall Street Journal’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Apple haber abonelik servisiyle ilgili detayları önümüzdeki pazartesi günü açıklayacak gibi görünüyor. Platformun ilk iş ortaklarını ve yapısını da o gün görmek mümkün olacak. Yeni haber servisiyle birlikte duyurulacak TV servisi ve Apple Music, önümüzdeki dönemdeki iş modelinde önemli bir yer tutacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER