Teknoloji

Apple iWatch farklı tasarımlar ve 10’u aşkın sensörle gelebilir

iwatch-taslak-180614

Apple’ın akıllı saati iWatch’u önümüzdeki sonbaharda piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu tarih yaklaştıkça akıllı saate dair iddialar ve dedikoduların sayısı da artıyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, akıllı saatte 10’dan fazla sensör bulunacak. Bu sensörlerden bazıları tamamen kullanıcıların sağlık ve egzersiz bilgilerini takip etmeye odaklı olacak. Gazetenin kaynağı, Apple’ın mevcut akıllı saatlerin akıllı telefonlardan farklı bir özellik sunmadığına dair eleştrilerden kurtulacak bir ürün hazırlamayı planladığına dikkat çekti.

Reuters Apple iWatch’un 2.5 inç ekrana ve nabız sensörüne sahip olacağını, üretimin ise önümüzdeki ay başlayacağını öne sürmüştü. The Wall Street Journal ise iWatch’un farklı ekran boyutlarına sahip olacağını iddia ediyor. İki haber arasındaki farklar bununla sınırlı kalmıyor. Reuters Apple’ın 2014 içinde 50 milyon iWatch sevkiyatını hedeflediğini belirtirken, The Wall Street Journal 10 ila 15 milyon arasında bir rakam veriyor.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngürleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo da, Apple iWatch’un bir moda ürünü gibi farklı tasarımlarla gelmesini beklediğini dile getirdi.

Halihazırda Apple’ın en yeni akıllı telefonu konumunda olan iPhone 5s’te ortam ışığı sensörü, ivmeölçer, jiroskop, mıknatısölçer, Touch ID parmak izi sensörü gibi çeşitli sensörler bulunuyor. Akıllı telefon sensörlerden veri toplama işleminin minimum güç kullanarak gerçekleştirilmesini sağlayan M7 isimli özel bir işlemciyi de barındırıyor. Apple’ın akıllı saatinin de aynı sensörleri ve işlemciyi barındırması, hatta bazı ekstralara sahip olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER