Teknoloji

The Wall Street Journal: YouTube 1 milyar izleyiciyle bile para kazanamıyor

youtube-logo-siyah-beyaz-270114

Aylık ziyaretçi sayısı 1 milyarın üstünde olmasına rağmen, video paylaşım sitesi YouTube’un halen kâra geçebilmiş değil. YouTube’un gücü ve istatistikleri göz önüne alınınca kâra geçememesi kulağa garip gelse de, Google’ın YouTube için yaptığı yüklü altyapı yatırımı nedeniyle YouTube’un kâra geçemediği ifade edildi.

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan haberde YouTube’un Google’ın kazancına katkıda bulunmadığı belirtilirken, kullanıcıların videolara YouTube’un ana sayfası yerine bağlantılar üzerinden gelmesinin durumun esas nedeni olduğu öne sürüldü. YouTube’un ana sayfasında gösterilen reklamlar Google için önemli bir gelir kaynağı olarak niteleniyor.

The Wall Street Journal’ın haberi, YouTube’un etki alanının da tahmin edildiği kadar geniş olmadığını gösteriyor. Sitede izlenen videoların yüzde 85’inin yüzde 9’luk kayıtlı kullanıcı tabanı tarafından izlenmiş olması, YouTube’u reklamverenler için televizyona kıyasla daha az etkili bir mecraya dönüştürüyor.

Google, Music Key abonelik servisiyle YouTube’un mevcut finansal seyrini tersine çevirmeyi amaçlıyor. Hedefli reklamlar da YouTube’a para kazandırmak için uygulanacak diğer yöntemler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER