Manşetler

Meta hem Facebook’ta hem de Instagram’da Reels videolarında daha çok reklam gösterecek

meta reels

Meta Reels videolarında daha fazla reklam göstermeye hazırlanıyor. Hem Facebook’ta hem de Instagram’da Reels videolarında reklam gösterimini artırmaya hazırlanan şirket, böylelikle içerik yapımcılarının para kazanma yöntemlerinde de değişikliğe gidecek. Söz konusu değişiklik, Meta’nın belli hedeflere ulaşan içerik yapımcılarını ödüllendirdiği bonus programının iptalinden iki ay sonra gündeme geldi.

Meta’dan yapılan açıklamada, şirketin Facebook’ta Reels videoları içinde reklam gösterimini artıracağı ve parasallaştırma programına binlerce içerik yapımcısının katılabileceği belirtildi. Şirket, Instagram’da içerik yapımcıları için de benzer bir programın testlerine hazırlandığını dile getirdi.

Meta’nın programı standart gelir paylaşımı düzenlemelerinden farklı şekilde yapılandırması hemen göze çarpıyor. Şirket içerik yapımcılarına “Reels videolarındaki reklamların kazancına göre değil, herkese açık Reels videolarının performansı” doğrultusunda ödeme yapacak. İlk etapta ödeme miktarı videoların oynatma sayısına göre belirlenecek. Kısacası diğer kriterlerden bağımsız olarak en çok izlenme sayısına ulaşan en çok parayı alacak.

İzlenme sayısını önceliklendirme kararının şirketin testlerinin ardından alındığını tahmin etmek pek zor değil. Meta reklam performansı doğrultusunda ödeme yapılmasının kimi zaman içerik yapımcılarının kendi kontrolleri dışındaki şeylerden etkilenebileceği belirtildi. Bu karar, Reels videolarının Meta için önemli bir etkileşim mecrası olduğunu gösterirken, parasallaştırılmasının hikayeler kadar kolay olmadığını da bir kez daha hatırlatıyor.

Meta Reels bonus programını geçtiğimiz mart ayında sonlandırmıştı

Meta Reels videoları hazırlayanlara 2021’de duyurduğu Reels Play bonus programıyla ayda 35 bin dolara kadar varan ödemeler vadetmişti. Ancak şirket önce geçtiğimiz yıl bu ödemelerde kesintiye gitmiş ve mart ayında da programı tamamen sonlandırmıştı. Meta tarafından daha önce yapılan açıklamada, sürekli aynı şekilde ödeme almanın içerik yapımcıları için zorlu bir hedef olduğu belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER