Teknoloji

Apple gizlilik sayfasını uygulama bilgileriyle güncelledi

apple covid-19 satın alma

Apple, gizlilik konusuna en fazla önem veren şirketlerden bir tanesi. Türkiye’deki kullanıcılar da apple.com/tr/privacy adresine girerek şirketin kullanıcıların gizliliğini korumak için neler yaptığı hakkında bilgi alabilirler. Bu sayfanın apple.com/privacy adresindeki İngilizce versiyonu kapsamlı biçimde yenilendi. Yeni hâliyle birlikte anlaşılması daha kolay hâle geldi. Ayrıca her bir Apple uygulamasının kişisel verilerinizi korumak için neler yaptığına dair bilgiler de sunuyor.

Şu anda Apple Türkiye web sitesi içinde Türkçesini gördüğümüz eski gizlilik sayfası versiyonu, Apple’ın kişisel bilgilerinizi korumaya yönelik neler yaptığına dair genel bir açıklama niteliğini taşıyor. Yenilenen sayfada ise yine en başta gizlilik ile ilgili genel bir açıklama veriliyor. Ancak sayfa içinde ilerlediğiniz takdirde Apple uygulamalarının gizlilik konusunda neler sunduğunu görüyorsunuz. Yeni versiyonun yakın zaman içinde Türkçe web sayfasına da geleceğini tahmin ediyoruz.

iOS 13 ve macOS Catalina ile gelen yenilikler eklendi

Apple, iOS 13 ve macOS Catalina ile birlikte eklediği yeni gizlilik korumalarında da sayfasında yer veriyor. Özellikle Siri kayıtlarının dinlenmesi ve kullanıcıların bu kayıtları nasıl silebileceği konusunda bilgiler verilmesi memnun edici görünüyor.

Eğer gizlilik konusunda hassas iseniz ve sahip olduğunuz Apple cihazının bu konuda neler sağladığını görmek istiyorsanız, Apple’ın gizlilik sayfasının hem Türkçe hem de İngilizce versiyonlarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

İLGİLİ HABERLER