Teknoloji

Apple geliştiricilerin abonelik bedelleri konusunda daha şeffaf olmasını istiyor

Apple geçtiğimiz hafta App Store talimatlarında yaptığı değişiklikle geliştiricilerin uygulama içi abonelikleri nasıl sunması gerektiği konusuna açıklık getirdi. 9to5Mac tarafından ortaya çıkarılan değişiklik, Apple’ın bir uygulamayı indirmek ve tekrarlayan bir abonelik satın almak konusundaki kafa karışıklıklarını gidermeyi istediğini gösteriyor.

İnsan Arayüzü Talimatları‘nda ve App Store geliştiricileri için hazırlanan sayfada görülebilen yeni kurallar, geliştiricilere otomatik yenilenen aboneliklerde fiyatların nasıl açık bir şekilde sunulması gerektiğini anlatıyor. Apple’ın görsel örneklerle anlattığı yeni kurallara göre, kullanıcıların abonelik için ödeyecekleri toplam yıllık rakamın en belirgin şekilde belirtilmesi gerekiyor.

apple app storePromosyon amaçlı fiyatların, aylık abonelik ücretlerinin ve yıllık aboneliğin getireceği kazanç miktarının ise daha az belirgin bir şekilde verilmesi isteniyor. Örneğin, Tinder’da 6 ve 12 aylık abonelikler için aylık ücretler veriliyor. Ancak kullanıcıların bu paketlerin tüm bedelini en baştan ödemesi gerekiyor. Ücretsiz denemelerde ise deneme sürecinin sonunda ödenecek miktarın ve yenileme koşullarının açık biçimde belirtilmesi talep ediliyor.

Apple abonelik seçeneklerinin sunumu konusunda App Store’daki geliştiricilere kesin kurallar getirse de, şirketin bu talimatları ne kadar sıkı şekilde uygulayacağı merak ediliyor. Yine de, App Store’un Google Play Store’a kıyasla çok daha sıkı şekilde yönetildiğini unutmamak gerekiyor. Apple’ın bu tavrını yeni politikasında da sürdürmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER