Bilim

Apple Ev uygulaması yeni özelliğiyle temiz enerji kullanılıp kullanılmadığını anlayacak

apple ev

Apple, iPhone 15 serisini tanıttığı etkinlikte karbon nötr olma hedefi doğrultusunda attığı adımlara önemli yer verirken dikkat çekici başka bir akıllı ev özelliğini de duyurdu. Apple Ev uygulaması artık temiz enerji kullanılıp kullanılmadığını anlayabilecek.

Şebeke Tahmini, Apple aygıtlarındaki Ev uygulamasıyla erişilebilen yeni bir araç. Bu araç, kullanıcıların evlerine elektrik sağlayan şebekede göreli olarak daha temiz veya daha az temiz enerji olduğunda bunu görmelerini sağlıyor. Örneğin, bazen rüzgar ve güneş projeleri şebekenin kullanabileceğinden daha fazla enerji üretebiliyor ve bu nedenle enerjinin bir kısmı boşa gidebiliyor. Bazen de daha düşük emisyonla elektrik üretilebiliyor. Elektriği daha temiz olduğu bu zamanlarda kullanan kullanıcılar, evlerinde harcadıkları elektriğin iklim üzerindeki etkisini azaltabiliyor.

Apple; şebeke, emisyon ve hava durumu bilgilerini takip etmesi kolay tek bir sinyalde birleştiren verilerden yararlanıyor. Bu, gün içinde büyük ev aletlerini çalıştırmak ve elektrikli araçları veya aygıtları şarj etmek için en doğru zamana karar verme konusunda kullanıcılara yardımcı oluyor. Şebeke Tahmini özelliğine kıta ABD’sinde iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch aygıtlarının Ev uygulamasından erişilebiliyor. Bu özellik, bir iOS araç takımı veya saat kadranı komplikasyonu olarak eklenebiliyor. Sektörde devam eden ortak çalışmalardan başka veriler elde edildikçe Apple da etkisini en üst düzeye çıkarmak için Şebeke Tahmini özelliğini geliştirmeye devam edecek.

apple ev

Apple Ev uygulamasının yeni özelliği temiz enerji kullanımının yaygınlaşmasına yardımcı olabilir

Apple Ev uygulamasına eklenen Şebeke Tahmini özelliğinin enerjinin temiz veya daha az temiz olduğu zamanı size basit bir grafikte göstermek için şebeke, emisyon ve hava durumu bilgilerini birleştiren verileri kullandığını söylüyor. Bu, evdeki enerji yönetimi için iyi bir başlangıç olarak değerlendiriliyor. Ancak evinizin bu temiz enerjiyi nasıl ve ne zaman kullandığını otomatikleştirme yeteneğini eklemek, bunu başka bir veri noktasından daha fazlası haline getirmek için çok önemli taşıyor.

İLGİLİ HABERLER