Teknoloji

Apple Ev ürünlerine tvOS 18 ve iOS 18 ile gelecek yenilikler belli oldu

apple ev tvos 18

Apple, WWDC 2024 kapsamında “ev ürünlerinin sunduğu eğlence ve konforu artıran” yazılım güncellemelerini duyurdu. tvOS 18 ve iOS 18 ile birlikte gelecek yenilikler, kullanıcıların günlük yaşantısına zenginlik katacak. Bu güncellemeler, sinematik deneyimlerden evdeki güvenlik ve konfora kadar pek çok alanda iyileştirmeler sunuyor.

tvOS 18 yenilikleri

tvOS 18, Apple TV kullanıcılarına InSight özelliğini getiriyor. Bu özellik, o an ekranda olan Apple TV+ filmleri ve programlarındaki oyuncular, karakterler ve müzikler hakkında detaylı bilgiler sunuyor. Kullanıcılar, InSight özelliği sayesinde oyuncuların geçmişini ve oynadıkları filmleri görüntüleyebilir veya sahnede çalan şarkıyı Apple Music çalma listesine ekleyebilir.

apple ev tvos 18

Diyalogları İyileştir özelliği, yapay öğrenme ve bilişimsel ses teknolojisi kullanarak daha akıllı hale geldi. Apple TV 4K’da arka planda müzik, aksiyon ve gürültü varken konuşmalar daha net duyulabiliyor. Bu özellik, HomePod hoparlörlerine ek olarak televizyon hoparlörleri, HDMI bağlantılı hoparlörler, AirPods ve Bluetooth cihazlarıyla da kullanılabiliyor.

Alt yazılar, kullanıcıların sevdikleri içerikleri daha iyi takip edebilmesini sağlıyor. tvOS 18 ile alt yazılar, tam doğru anlarda gösterilecek şekilde güncellendi. Örneğin, bir programın veya filmin dili aygıt dilinden farklı olduğunda, kullanıcılar sesi kapattığında veya bir sahneyi geri aldıklarında alt yazılar doğru anlarda ekranda beliriyor.

tvOS 18, projektörlere film ve program oynatmak için 21:9 desteği sunuyor. Bunun yanı sıra, Portreler, TV ve Filmler ve hatta Snoopy gibi yeni etkileyici ekran koruyucuları da kullanıma sunuluyor. Snoopy, Woodstock ile birlikte animasyon eşliğinde ekranı kaplayarak çeşitli yerlerde dinlenmeye çekiliyor.

Apple servislerinde gelişmeler

HomePod ve HomePod mini ile SharePlay ve Apple Music kullanarak müzik paylaşımı yapmak artık daha kolay. SharePlay oturumuna katılmak isteyen kullanıcıların iPhone’larını başka bir iPhone’a yaklaştırması veya diğer iPhone’un Apple Music SharePlay penceresindeki QR kodunu taratması yeterli. Ayrıca, Apple Music abonesi olmadan da çalma listesine şarkı eklemek ve çalan şarkıları kontrol etmek mümkün hale geliyor.

apple ev tvos 18

tvOS 18 ile FaceTime ve Süreklilik Kamerası özellikleri daha erişilebilir hale getiriliyor. ABD ve Kanada’da İngilizce için sunulan Canlı Alt Yazılar özelliği, kullanıcıların FaceTime görüşmelerini büyük ekranda takip etmelerini sağlıyor. Ayrıca, Apple Fitness+ güncellemeleri, kişiselleştirilmiş bir Sizin İçin alanı, Keşfet ve Arşiv alanları, arama özellikleri ve zenginleştirilmiş ödüllerle kullanıcıların motivasyonunu yüksek tutmayı amaçlıyor.

iOS 18 ile Ev uygulamasına gelen yenilikler

iOS 18, Ev uygulamasına konuk erişimi özelliği getiriyor. Kullanıcılar, konuklarına kilitleri, garaj kapılarını ve güvenlik sistemlerini kontrol etme imkanı verebiliyor. Ayrıca, akıllı kilitlerle eve giriş için kişiye özel veya zamanlı erişim sağlanabiliyor ve konukların Hareket Geçmişi görülebiliyor.

apple ev 18
apple ev ios 18

Ev uygulaması, kullanıcıların elektrik kullanımını daha iyi görmesini ve anlamasını sağlıyor. Bu özellik, ilk olarak California’da Pacific Gas & Electric Company iş birliğiyle sunuluyor. Uygun kullanıcılar, şebeke hesaplarını bağlayarak elektrik kullanımlarını Ev uygulamasındaki Enerji kategorisinden takip edebiliyor.

Ev uygulamasına ve Apple TV’ye gelen diğer yenilikler arasında robot süpürgelerin entegrasyonu da bulunuyor. Kullanıcılar, robot süpürgeleri otomasyonlara ve sahnelere dahil edebilir ve Siri ile kontrol edebilir. Uzamsal Ses özelliği ise AirPlay’e geliyor, böylece iPhone ve iPad’den HomePod’a ses aktarımı sırasında Dolby Atmos desteği sağlanıyor.

tvOS 18, iOS 18 ve HomePod yazılım sürümü 18’in geliştirici beta sürümleri pazartesi gününden itibaren Apple Geliştirici Programı üyelerine sunuluyor. Herkese açık beta sürümleri ise önümüzdeki ay beta.apple.com adresinde kullanıma sunulacak. Yeni yazılım özellikleri, bu sonbaharın başından itibaren ücretsiz güncellemeyle birlikte kullanıma sunulacak. Özelliklerin kullanılabilirliği bölgeye, dile veya cihaza göre değişiklik gösterebilir. Uyumlu donanım ve yazılımlar gerekebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER