ManşetlerTeknoloji

Apple ev robotları geliştirmek için çalışıyor

apple

Apple, kendi elektrikli aracını geliştirme planlarından vazgeçtikten sonra pazarda hakimiyetini korumasına ve yeni gelir kaynağı olarak hizmet etmesine yardımcı olacak devrim niteliğindeki yeni ürününü aramaya devam ediyor. Bloomberg’de Mark Gurman’ın imzasıyla yayınlanan habere göre, şirketin mercek altına aldığı alanlardan birisi de kişisel robotlar. Apple’ın robotlar ve elektrikli araçlarla ilgili çalışmalara eş zamanlı başladığı ve insan müdahalesine gerek duymayan bir makine geliştirdiği söyleniyor.

Apple’ın robotik projeleri henüz çok erken bir aşamada. Ancak Blomberg, şirketin kullanıcıları evlerinin etrafında takip edebilecek bir mobil robot üzerinde çalışmaya başladığını ve ekranı robotla hareket ettirmek için robot kullanan bir masaüstü cihaz geliştirdiğini belirtti.

Apple’ın robotik projeleri hala çok erken aşamada olsa da Bloomberg, kullanıcıları evlerinin etrafında takip edebilecek bir mobil robot üzerinde çalışmaya başladıklarını ve ekranı hareket ettirmek için bir robot kullanan bir masa üstü cihaz geliştirdiklerini söyledi.

Bu cihazla muhtemelen daha iyi bir görüntülü görüşme deneyimi için kafa hareketlerini taklit edebilen ve gruptaki tek bir kişiye kilitlenebilen bir makine üretmek gibi görünüyor. Söz konusu robotların kendi başlarına hareket edebilmeleri gerektiğinden, şirket aynı zamanda navigasyon için algoritmaların kullanımını da araştırıyor.

Habere göre, Apple’ın ev cihazları grubu bu robotların geliştirme sürecini yürütüyor. Daha önce elektrikli otomobil projesinde çalışan bir mühendisin de ekibe katıldığı belirtiliyor.

Apple yöneticisi robot projeleri konusunda henüz uzlaşmış değil

Ancak robotlar, günümüzde insanların hayatlarında onlara ihtiyaç duyması anlamında telefonlara benzemiyor. Görünüşe göre Apple, insanların aklındaki robotlara “en yüksek parayı” ödeyip ödeyemeyeceği konusunda endişeli ve yöneticiler hâlâ şirketin bu projeler üzerinde çalışmaya devam edip etmeyeceği konusunda bir anlaşmaya varamıyor.

Gurman daha önce Apple’ın elektrikli otomobilini 100 bin dolara satabileceğini belirtmişti. Bu da şirketin gelirini artırmak için ciddi bir potansiyelden vazgeçtiğini gösteriyor. Ancak Apple Car’ın artık fotoğrafın dışında kalması nedeniyle şirketin tüm odağını Vision Pro ve akıllı ev merkezi gibi yeni ürünlere kaydırdığı söyleniyor. Apple’ın gelecekte bu projelerden de vazgeçebileceğini ve rotayı başka ürünlere kırabileceğini belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER