Teknoloji

Apple’dan ev ürünlerinin üretimi için yeni görevlendirme

apple nextvr

Sam Jadallah ismi teknoloji dünyasını özellikle akıllı ev sektörünü takip edenler için yabancı değil. Akıllı kilit şirketi Otto‘yu kuran, ancak işleri pek de yolunda gitmeyen Jadallah, çalışanlarını ve birlikte iş yaptığı taşeronları ortada bırakmakla suçlanmıştı. Ancak bu suçlamalar Jadallah’ın kariyer yolunu pek de etkilememiş gibi görünüyor. CNBC‘de yer alan habere göre, Jadallah artık Apple için çalışıyor ve şirketin yeni akıllı ev girişiminin liderliğini yapıyor.

Otto’nun tam anlamıyla Apple’dan beklenebilecek türden bir ürüne imza attığını belirtmek gerekiyor. Otto’nun akıllı kilidi özenle hazırlanan mühendislik altyapısı, lüks havasını kaybetmeyen minimalist tasarımı ve evlerin genel dekorasyonuna kolaylıkla uyum sağlayabilmesiyle beğeni toplamıştı. Apple’ın çatısı altında Jadallah’ın yatırımcı ve kaynak bulma gibi dertlerinin olmayacağını da belirtmek gerekiyor. Jadallah geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada, Otto’nun çöküşünden son anda anlaşmadan vazgeçen bir yatırımcıyı sorumlu tutmuştu.

Ancak bu hikayenin ilginç kısmının Apple’ın Jadallah’ı seçmesinden ziyade Apple’ın yeni bir akıllı ev girişimi başlatma ihtimali olduğunu belirtmek gerekiyor. Cupertino merkezli şirket, şimdiye kadar başkalarının HomeKit ekosistemi için cihaz üretmesiyle yetiniyor gibi görünüyordu. HomePod akıllı hoparlör bu yaklaşımın tek istisnası olsa da, bu ürün de ses kalitesiyle öne çıkmıştı.

Apple, biraz yavaş da olsa, Siri’nin daha akıllı hâle gelmesi gerektiğine dair mesajı almışa benziyor. Kısa süre önce Siri’yi geliştirmek için Google’ın yapay zekâ patronu John Giannandrea‘yı transfer edip tüm yapay zekâ çalışmalarını ona bağlayan şirket, geçtiğimiz hafta da ses ve sohbet üzerine odaklanan yapay zekâ girişimi PullStrings’i satın almıştı.

İLGİLİ HABERLER