Teknoloji

Apple yapay zekâ ekibinin yönetimini John Giannandrea’ya teslim etti

apple yapay zekaApple geçtiğimiz nisan ayında Google’ın eski yapay zekâ ve arama şefi John Giannandrea’nın bünyesine katıldığını açıklamıştı. Giannandrea’nın şirkette üstleneceği görev konusunda ise bilgi verilmemişti. Tecrübeli yöneticinin şirketteki rolü de sonunda belli oldu. Apple yapay zeka ve özdevinimli öğrenme odaklı ekibinin direksiyonunu Giannandrea’ya teslim etti.

Giannandrea, yeni şirketinde Core ML ve Siri gruplarının birleşiminden oluşan yeni bir ekibi yönetecek. Yeni pozisyonunun Giannandrea için büyük bir sıçrama olduğunu söylemek pek mümkün değil. Tecrübeli yönetici, Google’da uzun süre boyunca Özdevinimli Zekâ, Araştırma ve Arama ekiplerini yönetmişti.

Apple’ın yeni yapay zekâ ve özdevinimli öğrenme ekibinin başına geçen Giannandrea, Siri ve Core ML takımlarının yapısını değiştirmeyecek.

Apple yapay zeka ve özdevinimli öğrenme ekiplerinin yönetimini Giannandrea’ya teslim ederek bu alanlarda yapacağı girişimlerin istikametini birleştireceğini gözler önüne sermiş oldu. Şirketin Siri ekibini genişletmek için attığı adımları düşününce bu hamle kulağa çok şaşırtıcı gelmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER