ManşetlerUlaşım

Apple elektrikli otomobil projesini Bob Mansfield’a teslim ediyor

apple elektrikli otomobil bob mansfieldApple’ın “Project Titan” kod adını taşıyan elektrikli bir otomobil üzerinde çalıştığı sır değil. Şirketin çalışmalarına dair haberler sıklıkla teknoloji sayfalarında yer buluyor. Ancak projenin direksiyonunda kimin olduğu sorusu henüz net biçimde yanıtlanamamıştı. Cupertino merkezli şirket, tercihini uzun yıllar kendi bünyesinde çalışmış bir isimden yana kullandı.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Apple elektrikli otomobil projesinin başına Bob Mansfield’ı getrdi. Daha önce de uzun yıllar boyunca Apple’da görev yapan Mansfield, 2013’te şirketle yollarını ayırmıştı. Ancak bu ayrılık fazla uzun sürmemiş ve Mansfield, Apple Watch projesinin gelişim aşamasında bir tür danışman olarak işin içinde yer almaya devam etmişti.

Project Titan’da ise Mansfield göreve daha etkin biçimde dönmüş gibi gözüküyor. Gelen haberlere göre, proje kapsamında görev yapan bütün kıdemli müdürler bundan böyle Mansfield’a bağlı olarak çalışacak. İddiaya ilişkin olarak Apple’dan veya Mansfield’dan bir açıklama gelmiş değil.

Apple elektrikli otomobil girişimini güvenilir ellere teslim ederek işi sağlama alıyor

Bob Mansfield, pek çok kişinin aklında Apple’ın tanıtım videolarında teknik detayları paylaşan kişi olarak kalmış durumda. Ancak deneyimli yönetici ilk iPad’ler, iMac ve MacBook Air gibi popüler Apple ürünlerinin mühendislik ekiplerine de liderlik etmişti. Otomobiller konusunda uzman olmasa da, Mansfield’ın Apple’ın vizyonunu somut ürünlere dönüştürme konusundaki marifeti açıkça görülüyor. Mansfield’ın yeniden sahneye çıkışı, Apple’ın yabancısı olduğu bir bölgeye girerken tanıdığı yüzlerden destek almayı istediğini de ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER