Teknoloji

Apple elektrikli otomobil üreticisi Rivian ile iş birliğini değerlendiriyor

apple rivian

Apple bu yılın başlarında on yıldır devam eden “Project Titan” isimli elektrikli otomobil girişiminden vazgeçmişti. Ancak DigiTimes tarafından yayınlanan yeni bir haber, şirketin hedeflerinin henüz tükenmediğini gösteriyor. Habere göre; Apple, ABD merkezli bir elektrikli otomobil girişimiyle iş birliğine gitme fikrini değerlendiriyor ve Rivian da adaylardan biri.

Apple’ın bir elektrikli otomobil girişimiyle iş birliğini değerlendirdiği iddiası tedarik zincirinde konuşulan söylentiler arasında yer alıyor. DigiTimes’ın haberinde Apple’ın 10 yıllık araştırmasını ve tecrübesini kendi otomobilini üretmek yerine başka bir otomobil üreticisiyle paylaşabileceği belirtiliyor.

Bu iş birliğinin nasıl bir şekil alacağı belirsizliğini koruyor. Ancak tedarik zincirindeki kaynaklar, Rivian’ın Apple’ın önde gelen adayları arasında yer alıyor.

Apple ve Rivian arasında bir iş birliği gerçekten mümkün mü?

DigiTimes’ın haberinde başka bir ayrıntı verilmedi. Ancak Rivian’ın böyle bir anlaşmayla ilgilenip ilgilenmeyeceği belirsizliğini koruyor. Ancak Apple’ın en azından konu üzerinde çalıştığı söyleniyor. Ortaklık çerçevesi de bilinmeyenler arasında yer alıyor.

Bu iddia kulağa heyecan verici gelse de, temkinli yaklaşmakta fayda var. Detaylar bilinmezken, tek kaynağın da sadece tedarik zincirleri olduğunu belirtmek gerekiyor. Önümüzdeki dönemde başka detaylar geldiği takdirde bu iddia biraz daha heyecan verici hâle gelebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER