Ulaşım

Apple elektrikli otomobil projesi için Güney Koreli bileşen üreticileriyle görüşüyor

apple car elektrikli otomobil nissan
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Car dedikoduları bir süredir gündemden düşmüştü. Sürücüsüz otomobil deneyimi konusundaki çalışmalarını düşük profilde yürüten şirket, kısa süre önce Kaliforniya’daki test filosunu büyütmüştü. Ancak Apple sessiz ve derinden de olsa mesafe kaydetmeye devam ediyor gibi görünüyır. Korea Times sitesinin haberine göre, Apple hâlâ Güney Koreli üreticilerle görüşmelerini sürdürüyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple çok sayıda Güney Kore merkezli elektrikli otomobil parçası üreticisiyle görüşmeye devam ediyor. Apple’ın yarı iletken üreticilerinin yanı sıra ekran üreticileriyle de temasta olduğu belirtiliyor. Haberde Apple’ın Güney Koreli üreticilerle iş birliği yapmadan elektrikli otomobil pazarındaki planlarını gerçekleştiremeyeceği iddiasına da yer verildi.

Apple’ın bileşenler için LG, SK ve Hanwha gibi şirketlerle temasta olduğu, ancak görüşmelerin henüz ilk aşamalarda olduğu belirtildi.

Apple’ın elektrikli otomobil projesi için Hyundai/Kia, Nissan, BMW ve Canoo gibi üreticilerle görüştüğüne dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Hatta Hyundai ve Kia ile anlaşıldığı da iddia edilmişti. Bu iddia daha sonra Güney Koreli şirket tarafından reddedilirken, küçük ölçekli iş birliği görüşmelerinin sürdüğü belirtilmişti.

Son haberler, Apple’ın otomotiv şirketlerinden ziyade bileşen üreticileriyle görüşmelere odaklandığını gösteriyor. Apple Car projesinin akıbeti hâlâ belirsizliğini koruyor. Şirketin geliştirdiği teknolojiden faydalanmak için farklı seçenekleri değerlendirdiği anlaşılsa da, şu an için öne çıkan bir seçenek yok gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER