Eğlence

Apple dergi ve haber abonelik servisi üzerinde çalışıyor

apple dergiApple geçtiğimiz ay “Dergilerin Netflix’i olarak tanımlanan Texture isimli platformu satın almıştı. Bloomberg’de yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirket Texture ile eline geçen imkanları nasıl kullanacağına karar vermiş gibi görünüyor. Apple dergi ve haber içeriklerini barındıracak ücretli bir servis üzerinde çalışıyor.

Yeni servisin kullanıcılara Apple haberler uygulaması üzerinde yapılacak bir iyileştirme eşliğinde sunulması bekleniyor. Apple’ın Müzik uygulaması içinde Apple Music’e erişim için uyguladığı yaklaşımı haberler konusunda da uygulaması oldukça muhtemel görünüyor.

Apple, henüz Türkiye’de faaliyette olmayan, Haberler uygulaması üzerinden yayınlara tek tek abone olma imkanını veriyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden yayınlara abone olabilseler de, ödenen bedel sadece tek bir yayını kapsıyor.

Apple’ın yeni planının ise özü itibarıyla “premium bir haber servisi sunmak” olduğu belirtiliyor. Kullanıcıların Apple’a belli bir aylık ücret ödeyerek çeşitli gazete ve dergilere erişim sağlayabileceği servisten elde edilen gelir, arka tarafta Apple ve içerik ortakları arasında paylaştırılacak.

Cupertino merkezli şirketin geçtiğimiz ay satın aldığı Texture, tamamen aynı iş modelini uyguluyor. Bloomberg’in haberine göre, Apple Texture çalışanlarının entegrasyonu konusunda da ilk adımlarını atıyor. Bu süreçte Texture kadrosundan 20 kişiyle yolların ayrılacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Apple’ın müzik abonelik platformu Apple Music, oldukça iyi bir performans sergiliyor. Abone sayısı 40 milyonu geçen platform, başka içerik türlerini de barındırıyor. Bir yandan da orijinal video içerikleri geliştiren Apple, bu amaç doğrultusunda 2018 için 1 milyar dolarlık bir bütçe oluşturmuştu.

Apple dergi ve haber abonelik platformuyla Servisler biriminin büyümesini biraz daha hızlandırabilir. Şirket, 2021 itibarıyla birimin gelirlerini ikiye katlama hedefini geçtiğimiz yıl ilan etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER