Teknoloji

Apple Çin’deki mühendislerine daha fazla sorumluluk veriyor

apple realityos

Apple Çin’de bulunan mühendislerine ülkedeki üretim süreçleri konusunda daha fazla sorumluluk veriyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, bu kararın temelinde Çin’de COVID-19 nedeniyle artırılan seyahat ve sınır kısıtlamaları bulunuyor. Cupertino merkezli şirket, pandemiden önce sıklıkla üretim sürecinin yönetimi ve takibi için Çin’e ABD’den mühendis gönderiyordu.

Apple’ın ABD’deki mühendisleri üretim süreçlerini uzaktan takip etmeyi sürdürüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket Cupertino’daki genel merkezinde bulunan mühendislerin Çin’deki üretimi takip etmesi için internet üzerinden canlı yayın teknolojisinden faydalanıyor. İletişim için iPad’lerin kullanıldığı ve artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde Cupertino’daki mühendislerin fabrikalardaki sorunları daha iyi şekilde görebildiği de haberde belirtiliyor.

Üretimle ilgili önemli kararların hâlâ Cupertino’da alındığı ve ürün tasarımının da yine genel merkezde yapıldığının altı çiziliyor.

Apple’ın tedarik zincirinin ve üretim tesislerinin büyük kısmı Çin’de bulunuyor. Ancak hem küresel çip krizi hem de COVID-19 kaynaklı problemler şirketin üretimini etkiliyor. CEO Tim Cook, üretimde yaşanan problemler nedeniyle içinde bulunduğumuz çeyrekte 4 ila 8 milyar dolarlık bir gelir kaybı beklediklerini açıklamıştı.

Apple bu yıl çok sayıda yeni ürünü tanıtmayı planlıyor. Bu ürünler arasında iPhone 14 serisi, yenilenen MacBook Air ve ikinci nesil AirPods Pro da bulunuyor. Üretim sürecinde yaşanan problemlerin bu ürünlerin çıkışını nasıl etkileyeceği belirsizliğini koruyor. Apple’ın bu ürünleri planlanandan daha ileri bir tarihte piyasaya sürmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER