Bilim

Apple çevre projelerinin finansmanı için 1 milyar dolarlık bono pakedi çıkardı

apple temiz enerji

apple cevreABD Başkanı Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çıkma kararı, Amerikan kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. Trump’a tepki gösteren büyük şirketlerden biri de Apple olmuştu. Cupertino merkezli şirket, Trump yönetiminin aksine çevre duyarlılığını kaybetmemişe benziyor. Apple çevre konusundaki duyarlılığını yeşil enerjiyi ve diğer çevre projelerini finanse etmek için 1 milyar dolar değerinde bono çıkararak bir kez daha gösterdi.

Cupertino merkezli şirket, daha önce de çevre projelerine finansman desteği sağlamak için bono çıkarmıştı. iPhone üreticisi, Paris İklim Anlaşması’nın 2015’te onaylanmasının ardından 1.5 milyar değerinde bir bono paketi açıklamıştı.

Reuters’a konuşan Apple’ın çevre, politika ve sosyal girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, iklim değişikliği tehdidiyle mücadele için iş dünyasının öncülüğünün önemini vurguladı. Jackson, gezegenin korunması için iş dünyasının da sorumluluk alabildiğinin altını çizdi.

Apple çevre konusundaki duyarlılığını daha önce de çeşitli projelerle göstermişti

Apple bonolardan elde edeceği geliri, kendi tesislerindeki enerji verimliliğini yukarıya çekmek için kullanacak. Şirket, tedarik zincirinde de bu konuda çalışmalar yapacak. Apple, yenilenebilir enerji için de finansman sağlamayı planlıyor. iPhone üreticisi geçtiğimiz yıllarda da çevre ve geri dönüşüm konusundaki duyarlılığını gösteren önemli projelere imza atmıştı. Şirket toplamda 16 proje geliştirmişti. Bu projeler arasında en çok dikkat çeken ise iPhone’u parçalarına ayırarak geri dönüşümünü kolaylaştıran Liam isimli robot olmuştu. Şirketin elde edeceği kaynakla yenilenebilir enerji konusunda daha çok projeye imza atacağını görmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER