Bilim

Apple çevre politikasının koordinasyonu için eski EPA şefi Lisa Jackson’ı bünyesine kattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AllThingsD tarafından düzenlenen D11 konferansında konuşan Apple CEO’su Tim Cook, şirketle ilgili merak edilen pek çok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cook konferansta ilginç bir duyuru yaptı ve eski ABD Çevre Koruma Kurumu (EPA) Başkanı Lisa Jackson’ın Apple’ın çevresel sorumluluk faaliyetlerinin başına getildiğini açıkladı.

lisa-jackson-apple-290513

Jackson’ın doğrudan kendisine bağlı olarak çalışacağını söyleyen Cook, Apple’ın Kuzey Carolina’daki yenilenebilir enerjiyle çalışan veri merkezini örnek gösterdi ve Jackson’ın şirket içinde pek çok aktiviteyi koordine edeceğini dile getirdi. ABD Başkanı Barack Obama tarafından 2009 yılında EPA’nın başına atanan Lisa Jackson, 2012’nin sonlarına doğru görevinden ayrılacağını açıklamıştı. Jackson’ı bu kararı almaya iten olay EPA ile ilgili bir işlem için kişisel e-posta adresini kullandığının ortaya çıkarılması olmuştu. Görev süresince önemli başarıların altına imza atan Jackson, karbondioksit ve diğer kimyasalların havayı kirleten maddeler olarak Temiz Hava Yasası’na girmesini sağlamış, ancak düşük ekonomik büyümeye paralel olarak bu teklifin hayata geçmesi mümkün olmamıştı.

Apple’ın çevre konusundaki uygulamaları son yıllarda zaman zaman mercek altına alınmış ve şirket EPEAT gibi çevre organizasyonları tarafından entegre tasarımları tamir edilebilirliğe tercih ettiği gerekçesiyle eleştirilmişti. Apple’ın çevre politikasona yön verecek olan Lisa Jackson, bu yeni pozisyonunda Washington’daki görevine kıyasla daha farklı bir amaçla hareket edecek. Jackson’ın Apple için doğru tercih olduğunu söyleyen Cook, eski EPA başkanının şirket içi kültüre uyum sağlayacağını sözlerine ekledi.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER