Bilim

Apple çevre duyarlılığı konusunda hedefinin kıyısına ulaştı

apple cevre duyarliligi

Apple çevre duyarlılığı ile ün yapan şirketler arasında yer alıyor. Cupertino merkezli şirket, bu konuda yaptığı çalışmalara dair güncellemeleri düzenli olarak kamuoyuyla paylaşıyor. Son bilgilendirmesi için iPhone SE ve 9.7 inç iPad Pro tanıtım etkinliğini seçen Apple, yenilenebilir enerji konusundaki hedeflerini gerçekleştirmeye oldukça yaklaştığını ortaya koydu.

Şirket, dünya genelindeki mağaza ve ofislerinin yüzde 93’ünde yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlandığını açıkladı. Apple’ın en önemli iki pazarı olarak nitelenebilecek ABD ve Çin’de ise bu oran yüzde 100’e çıkıyor. ABD ve Çin dışında 21 ülkede daha Apple yüzde 100 oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanıyor.

Apple, bundan iki yıl önce kendisine tüm tesislerinde yüzde 100 oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanma hedefi koymuştu. Şirket, veri merkezlerinde 2012’den bu yana tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor.

Yenilenebilir enerji üretimine de destek veren Apple, Çin’de 40 megawatt kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kurduğunu duyururken, Singapur’da da çatılara güneş paneli yerleştirmeye yönelik bir projenin içinde olduğunu duyurdu. Şirket, ürünlerinin ambalajlarında kullanılan kağıtların yüzde 99’unun geri dönüşümden veya sürekliliği yönetilen ormanlardan geldiğinin altını da çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER