Teknoloji

Apple’dan çatlamış Apple Watch camları için değişim programı

apple watch ekran

Apple, bazı Apple Watch modellerindeki bir kusurun ekranda çatlamaya neden olabileceğini kaydetti. Buna bağlı olarak sorundan etkilenen kullanıcılar için bir değişim programı başlattı.

Apple ya da yetkili servis sağlayıcıları, ilgili modellerin ekranını ücretsiz olarak değiştirecek.

Şirketin web sitesinde konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, çok nadir görülen koşullar altında, Apple Watch Series 2 ya da Series 3’ün alüminyum modellerinin ekranının kavisli kenarı boyunca çatlağın görülebileceği kaydedildi. Çatlağın bir kenarda başlayıp ekran boyunca yayılmaya devam edebileceği de belirtildi.

Program sadece alüminyum Series 2 ve Series 3 akıllı saatlerini etkiliyor. Nike+ modelleri ve hücresel bağlantı destekli modeller de bunların arasında yer alıyor. Orijinal “Series 0”, Series 1 ya da mevcut Series 4 modelleri program kapsamında bulunmuyor.

Apple Watch Series 3 ile ilgili kapsam sınırlı

Series 3 için ise, sadece Eylül 2019’a kadar satın alınan modeller programa kabul ediliyor. Bu durum Apple’ın söz konusu problemi üretimde düzelttiği ya da Series 3’ün satışının bu ay içinde, muhtemelen 10 Eylül’deki iPhone etkinliğinden sonra sonlandırılacağı şeklinde yorumlanabilir.

Aslına bakarsanız, sosyal medyada daha önce ekranı benzer şekilde çatlamış Apple Watch hikâyelerine pek rastlamadık. Ne var ki, bu sorunların ne kadar yaygın olduğunu söylemek de her zaman zordur.

İLGİLİ HABERLER