Teknoloji

Apple Card’ın minimalist tasarımının ilk görüntüleri ortaya çıktı

apple card
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın kendi kredi kartını çıkarması uzun süredir beklense de, kartın çıkış zamanlaması biraz sürpriz olmuştu. Apple Card adını taşıyan kart, geçtiğimiz mart ayında duyurulmuştu. Apple etkinlikte Apple Card’ın titanyumdan yapılan fiziksel bir versiyonunun da çıkacağını açıklamıştı. Bu kartın nasıl görüneceğine dair ilk detaylar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Apple Card’ın özel beta süreci, bazı Apple çalışanları içinde başlamış gibi görünüyor. Kartın fotoğraflarına ulaşan tasarımcı Ben Geskin, sızıntının hassasiyeti nedeniyle görüntüleri düzenleyerek paylaştı. Geskin, kart sahibi olarak kendi adının yazmasının fotoğraflar için iyi bir filigran olduğu şakasını da yapmayı ihmal etmedi.

Kartın ön tarafına sahibinin adının işleneceği görülürken, plastik yerine titanyumun tercih edilmesi kartın ne kadar lüks olduğunu gösteriyor. Ön tarafta kart sahibinin isminin yanı sıra Apple logosu ve çip bulunuyor. Arka tarafta ise Mastercard ve Goldman Sachs logoları görülüyor.

Apple’dan daha önce yapılan açıklamada, kartın ekstra bir belirtici işaret taşımayacağı ifade edilmişti. Dolayısıyla kartın üstünde kart numarası da görülmüyor. Apple Card’ın sade tasarımı, sisteminin sadeliğini yansıtan bir metafor olarak değerlendirilebilir. Apple Card sade tasarımına rağmen, oldukça renkli bir ambalajla geliyor. Tıpkı AirPods gibi iPhone ile hızlı şekilde eşleştirilebilecek olan Apple Card’ın üstünde gizli bir NFC alanı bulunacak ve Apple Cüzdan sahipleri için kurulum hızlı şekilde gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER