Manşetler

Apple kredi kartı deneyimini Apple Card ile yükseltmeyi hedefliyor

apple card

Apple’ın servis odaklı 25 Mart etkinliğinde Apple Card adı verilen bir kredi kartının duyurusu gerçekleştirildi. Apple, daha basit uygulamalarla, hiçbir ücret olmadan, düşük faizlerle ve ödül programıyla kredi kartı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.

Yurt dışında kullanımda olacak Apple Card’a sahip olmak isteyen kullanıcıların telefonlarındaki Apple Wallet uygulaması üzerinden kayıt olmaları yeterli olacak. Sadece dakikalar içinde Apple Pay’in kabul edildiği her yerde kullanılabilecek bir dijital karta sahip lacaklar. Müşteriler doğrudan uygulama üzerinden satın almalarını takip edebilecekler, bakiyelerini kontrol edebilecekler ve bütçelerini aşıp aşmadıklarını görebilecekler.

Apple Card’ın titanyumdan yapılmış fiziksel bir kredi kartı da olacak. Ancak bunun üstünde kredi kartı numarası, CVV, son kullanma tarihi veya imza gibi unsurlar yok. Tüm bu yetkilendirme bilgileri doğrudan Apple Wallet uygulaması üzerinde tutuluyor.

Apple, yapay öğrenmeyi ve Apple Haritalar’ı kullanacağını, bu yolla elde edilen verilerin de “yiyecek ve içecek” ya da “alışveriş” gibi kategoriler altında alışverişlerin izlenmesi için kullanılacağını kaydetti. Tabii ki, tüm bu işler kullanıcılar için gerçekleştirilecek.

Apple Card, puan bazlı ödül programı yerine, Günlük Nakit biçiminde nakit ödülleri sunacak. Bunlar doğrudan Apple Card’a yüklenebilecek. Nakit para ayrı olarak kullanılabileceği gibi yapılan satın almalardan da düşülebilecek. Apple, Apple Card kullanılarak Apple Pay üzerinden yapılan satın almalarda yüzde 2 geri ödeme sunuyor. Apple’dan yapılan satın almalarda da alışverişin yüzde 3’ü oranında bir nakit yüklemesi yapılacak. Fiziksel kart ile yapılacak satın almalarda ise bu oran yüzde 1 olacak.

Apple, Apple Card için Goldman Sachs ile çalışıyor. Mastercard da ödeme işlemlerinin yürütülmesini üstleniyor. Buna ek olarak şirket, Apple Card’da gecikme faizi, yıllık kart ücreti, uluslararası ücret veya limit aşım ücreti gibi kavramların olmayacağını garanti etti.

Diğer çoğu Apple ürününde olduğu gibi, Apple Card’da da gizlilik en önemli unsurlardan bir tanesi. Apple Pay’den sorumlu müdür Jennifer Bailey, “Apple ne satın aldığınızı, nerede satın aldığınız veya ona ne kadar ödediğinizi bilmez.” dedi. Tüm harcama izlemeleri veya diğer bilgiler Apple’ın sunucularında değil, doğrudan cihazda depolanacak. Ayrıca şirket, Goldman Sachs’ın müşteri bilgilerini pazarlama veya reklam için üçüncü taraflarla paylaşmayacağının da sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER