Teknoloji

Apple Bul uygulamasını resmen üçüncü taraf cihazlara açtı

apple bul

Apple, Bul şebekesini üçüncü taraf cihazları da kapsama alanına alacak şekilde genişletti. Üçüncü taraf desteğinden faydalanan ilk cihazlar arasında Belkin’in Soundform kulaklığı ve Chipolo One Spot takip cihazı bulunuyor. Üçüncü taraf desteği önümüzdeki hafta itibarıyla devreye girecek.

Bul uygulamasını destekleyen cihazların ambalajında “Apple Bul ile çalışır” şeklinde bir sembol görmek mümkün olacak. Kullanıcılar uygulama içindeki Nesneler sekmesi üzerinden cihaz eklemesi yapabilecek.

Bul üzerinden takip yapılırken kullanıcılar aradıkları cihazı veya aksesuarı harita arayüzünde görüyor. Cihazın bulunmasını kolaylaştırmak adına ses çıkarmasını sağlamak da mümkün. Kayıp Modu ise bulunamayan cihazı kullanıcının Apple ID’sine kilitliyor ve başkası tarafından kullanılmasını engelliyor.

Şirket, Bul uygulamasını üçüncü taraf geliştiricilere açacağını WWDC 2020’de duyurmuştu. Ancak 2020 sona erdiğinde bu duyuruyla ilgili somut adımlar atılmamıştı. Geçtiğimiz hafta sonu ise Bul Sertifika Asistanı isimli uygulama, App Store’daki yerini almıştı. Söz konusu uygulama, MFi (iPhone için Üretildi) lisansı alan üreticilere cihazlarını Bul şebekesi üzerinde test etme imkanını veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER