Teknoloji

Apple Bul uygulamasını üçüncü tarafların testine açıyor

apple bul

Apple, WWDC 2020 sırasında Bul ağını üçüncü taraflara açacağını da açıklamıştı. 2020 sona erse de, uygulama hâlâ sadece iPhone gibi birinci taraf Apple cihazlarıyla uyumlu durumda. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Apple bu değişimin sinyalini yayınladığı yeni bir uygulamayla verdi. Şirket geçtiğimiz hafta sonunda “Bul Sertifika Asistanı” isimli uygulamayı App Store’da kullanıcıların karşısına çıkardı.

TechCrunch’ın haberine göre, bu uygulama sayesinde MFi (iPhone için Üretildi) programına katılan üreticiler, cihazlarını Apple’ın Bul şebekesinde test edebilecek. Üreticiler elde ettikleri sonuçları daha sonra sertifika alabilmek için Apple’a gönderecek.

Uygulama, lisans sahiplerini Apple’ın MFi portalına yönlendirecek. Ancak söz konusu portal şu an için faaliyete geçmiş değil. Apple Bul uygulamasının üçüncü tarafların testine açılmasının ilginç olduğu söylenebilir. Şirketin bir taraftan da uzun süredir beklenen AirTag takip cihazını bu ay bitmeden tanıtabileceği iddia ediliyor. Kısacası Apple’ın Bul uygulamasının işlevi biraz daha artacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER