Teknoloji

Apple bugün iPod touch modelini de yenileyebilir

ipod touch

Apple bu haftanın başından beri bazı ürünlerini yeniliyor. Ancak henüz bu yenileme süreci tamamlanmamış olabilir. MacRumors‘a göre, iPod touch donanım güncellemesi alabilecek bir sonraki cihaz olabilir. Yedinci nesil modelin bugün bir basın bülteniyle duyurulabileceği belirtiliyor. Apple iPad Air, iPad mini ve iMac 2019 modelleri için de aynısını yapmıştı.

Yeni bir iPod touch modelinin gelişi akla yatkın görünüyor. Apple ürün lansmanlarının tahmini konusunda iyi bir üne sahip olan analist Ming-Chi Kuo da bu yöndeki beklentisini dile getirmişti. MacRumors, geliştirici Steve Troughton-Smith’in de iOS 12.2 kodlarında yenilenmiş iPod touch modelini işaret eden bazı referanslara rastladığına dikkat çekiyor.

iPod touch güncellemesinin mantıklı olmasının bir diğer nedeni de, bu ürünün hâlâ Apple tarafından satılmakta olan en eski ürün olması. Taşınabilir medya oynatıcısı en son 2015 yılında güncellenmişti. Satışta olan mevcut modelde, aynı zamanda iPhone 6’da bulunan yaşlı A8 işlemcisi bulunuyor. Artık güncelleme zamanının geldiği anlaşılıyor.

Nelerin değişebileceğiyle ilgili olarak, iPod’un işlemci gücünün artırılacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak bunun dışında Apple’ın hâlâ kalın ekran çerçeveli tasarımına bağlı kalıp iPhone’ları ve kalan en son iPod modeliyle araya kalın bir çizgi çekip çekmeyeceğini bilmiyoruz. Bu hafta gördüğümüz yeni ürünlerin hiçbiri önemli tasarım değişikliklerine sahip değil. Bu nedenle iPod’un da bu eğilimi kırabileceğini zannetmiyoruz.

Muhtemel bir tasarım değişikliği iPod’da kulaklık jakının sonunu getirir mi? iPod’da kulaklık jakı çok değerlidir, ancak Apple’ın 2019’un ilk yarısında çıkarmasını beklediğimiz ikinci nesil kablosuz kulaklığı, AirPods 2 ile birlikte şirket kablosuz kulaklıklı geleceği biraz daha yaygınlaştırmak isteyebilir. Bu nedenle yeni iPod konusunda cesur ve radikal bir adım görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER