Manşetler

Apple iMac 2019 serisini güncel Intel Core işlemcilerle satışa çıkardı

imac 2021

iMac 2019 serisi en sonunda çıktı. Monitör bilgisayar tasarım anlamında iki yıl önce yapılan son güncellemeye göre farklı bir görünüm taşımıyor. Güncellemeler daha çok iç tarafta yapılmış ve ihtiyaç duyulan yükseltmeler gerçekleştirilmiş. Apple 21.5 inç ve 27 inç iMac’leri ilk kez 6 ve 8 çekirdekli işlemcilerle donatıyor. Retina ekranlı iMac’lerin her ikisi de bugünden itibaren sipariş edilebiliyor ve önümüzdeki hafta içinde gönderimleri başlıyor.

Bugün yapılan güncellemelerle birlikte, 8. nesil Coffee Lake ve 9. nesil Coffee Lake Refresh Intel işlemcili modellerde yüzde 60’a varan oranda daha yüksek CPU performansı elde etmek mümkün olacak. Yeni Radeon Pro Vega GPU’lar da yüzde 80’e varan oranda grafik performansı artışı sağlayacak.

21.5 inç iMac özellikleri

imac 2019

21.5 inç iMac 2019‘da başlangıç seviyesinde; 9399 TL fiyat etiketli dört çekirdekli 8. nesil Intel Core i3 işlemci var. Ancak isterseniz, altı çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemcili modeli de 10999 TL karşılığında elde edebilirsiniz.

Apple’ın en üst seri 21.5 inç iMac konfigürasyonunda ise 6 çekirdekli 8. nesil Intel Core i7 işlemci bulunuyor. Bu yonga daha önce sadece daha büyük olan 27 inç iMac seçeneğinde sunuluyor.

4 GB yüksek bant genişlikli belleğe sahip Radeon Pro Vega 20 GPU da grafik performansı tarafından artışı sağlıyor. Apple, bu yonganın yüzde 80’e varan oranda daha yüksek grafik performansı sunduğunu belirtiyor.

Bu arada Apple, 2017 yılından kalma bir iMac modelini de satışta tutmaya devam ediyor. Çift çekirdekli, 7. nesil Intel Core i5 işlemci taşıyan bilgisayar 7799 TL’ye satılmaya devam ediliyor.

27 inç iMac özellikleri

imac 2019

Çekici görünüme sahip Retina 5K ekranıyla 27 inç iMac 2019, altı veya sekiz çekirdekli 9. nesil Intel Core i işlemci seçenekleriyle sunuluyor. Konfigürasyonların fiyatı 12999 TL’den başlıyor. Temel seviyedeki modelde 3.0 GHz, 6 çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemci bulunuyor. Aynı zamanda 4 GB GDDR5 belleğe sahip Radeon Pro 570X GPU da grafik gücünü sağlıyor.

27 inç iMac’lerde dört çekirdekli işlemci seçeneği kaldırılmışa benziyor. En üst seçeneğin üstüne 3200 TL daha ekleyip 9. nesil Intel Core i9 işlemci seçeneğini tercih edenler, Apple’ın belirttiğine göre 2.4 kata varan CPU performans artışını elde edecekler.

GPU tarafında da, 8 GB’ye kadar bellek seçenekleriyle donatılabilen AMD Radeon Pro Vega 48 grafik işlemci birimi, yüzde 50 daha hızlı GPU performansı sağlıyor, 7.3 teraflopluk işlem gücüne de sahip.

Sonuç olarak yeni iMac’ler, zorlayıcı uygulamalarda daha hızlı performans sunacak. Photoshop’ta yüzde 70’e varan performans artışı işaret edilirken Final Cut Pro X yazılımında da 4K Pro Res düzenleme tepe sınırı 7’den 16’ya çıkıyor.

Apple şu sıralar duyurular açısından hareketli

Yeni iMac 2019 modelleri Apple’ın en yeni iPad mini ve iPad Air modellerini duyurmasından bir gün sonra çıktı. Duyuru öncesinde Apple’ın çevrim içi mağazası geçici bir süre için kapatılmıştı. Bu durum Apple’ın iPad ve iMac modellerini yenileyeceği beklentilerine neden olmuştu. Dün sadece iPad tarafında yenilikleri görmüştük. Bugün de iMac modelleriyle birlikte eksiklik tamamlanmış oldu.

Ayrıca Apple 25 Mart’ta bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte Netflix’e rakip olacak TV servisini ve haber abonelik servisini duyurması bekleniyor. Şirketin o etkinlikte yeni bir donanım duyurmasını beklemiyoruz. Söz konusu etkinliğin odak noktası beklenen yeni servisler olacak.

İLGİLİ HABERLER