Manşetler

Apple beklenenden düşük seyreden talep nedeniyle iPhone 5 ekranı için yaptığı siparişleri yarıya düşürdü

iPhone 5’in satışlarıyla ilgili olarak sadece eylül ayında piyasaya çıktığı ilk hafta sonu gösterdiği performansa dair bir açıklama yapılmıştı. Onun dışında Apple’dan iPhone 5 satışlarıyla ilgili güncelleme niteliğinde bir haber gelmedi. Wall Street Journal gazetesi tarafından verilen habere göre cihaza gelen talep beklenenden düşük seyrediyormuş.

iphone-5-inceleme-00011

Gazetenin konuyla yakından ilgili kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre Apple iPhone 5 parçaları için verdiği siparişleri kesmeye başlamış. Bunun şu an için tek belirgin örneğiyse ocak ile mart ayları arasındaki dönem için verilmiş olan ekran siparişinin yarıya indirilmiş olması. Bir kaynak ise siparişlerdeki azalmanın ekranların ötesine de geçtiğini kaydetmiş.

Parça siparişlerinin azaltılmış olması iPhone 5 satışlarının istendiği gibi gitmediği anlamına gelmiyor. Apple yeni bir model hazırlıyor olabilir ve yaptığı planlamaya göre elinde yeni bir iPhone modeli çıkarıncaya kadar iPhone 5 üretimine yardımcı olacak kadar parça bulunabilir. Ya da şirket bileşen tedarik ettiği şirketlerde değişikliğe gideceği için mevcut tedarikçilere verdiği siparişleri de azaltmış olabilir.

Ne var ki, Nikkei tarafından hazırlanan bir haber iPhone 5 için ekran üreten Sharp ve Japan Display’in de 2013 takvim yılının ilk çeyreği için aldıkları siparişlerin yarıya düştüğünü gösteriyor. Habere göre, Apple söz konusu dönemde her iki şirketten toplam 65 milyon ekran almayı planlamış, ancak bu rakam Apple’ın iPhone 5’inin küresel satışlarının planlanana göre düşük seyretmesi nedeniyle azaltılmış. Nikkei Apple’ın daha önce Japan Display’in iPhone 5 için ekran üreten iki fabrikadan birisinin yatırım masraflarının yarısından fazlasını üstlendiğini de habere eklemiş. Sharp ve Japan Display gibi LG de iPhone 5 için ekran üretimi yapıyor. Bu şirketin siparişlerin azaltılmasına yönelik bir durumla karşılaşıp karşılaşmadığıysa bilinmiyor.

İlgili >> Wall Street Journal, Nikkei

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER