Eğlence

Apple Beats 1’da büyük emeği olan bir isimle yollarını ayırdı

beats 1

beats-1-radyo-010715

Apple, geçtiğimiz haziran ayının sonunda faaliyete geçirdiği çevrim içi müzik servisi Apple Music’in içinde “Beats 1” adını taşıyan ve 24 saat yayın yapan küresel bir radyo istasyonu da kurmuştu. The Financial Times’ın haberine göre, Beats 1’ın kuruluşunda önemli bir mesai harcayan Ian Rogers ile Apple’ın yolları ayrıldı.

Daha öncesinde Beats Music’in CEO’luğunu yürüten Rogers, geçtiğimiz yılın mayıs ayında Apple’ın Beats’i satın almasının ardından Dr. Dre ve Jimmy Iovine ile Apple’a katılmıştı. The Financial Times’ın haberinde Rogers’ın ayrılık kararının beklenmediği belirtilirken, Rogers’ın kariyerine müzikle ilgisiz bir sektörde ve Avrupa’da devam edeceği öğrenildi.

The Financial Times, Ian Rogers’ın Beats 1’ın başına ünlü DJ Zane Lowe’ı getiren isim olduğuna dikkat çekti ve Rogers’ın radyonun çeşitliliği yüksek çalma listeleri ve programlarının hazırlanmasında önemli rol oynadığını vurguladı. Rogers, daha önce verdiği röportajlarda çevrim içi müzik servislerinde kişiye özel listeler oluşturmanın ve müzik keşfinin öneminin altını çizmişti.

Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music, iyi bir başlangıç performansı sergilese de, kesin karar vermek için önümüzdeki ayın sonunda sona erecek deneme süresinin tamamlanmasını beklemek gerekiyor. Gerçekleştirilen bazı araştırmalar Apple Music’in mevcut kullanıcılarını koruyamayacağını öne sürse de, Apple cephesinden bu araştırmaları yalanlayan açıklamalar gelmişti.

İLGİLİ HABERLER