Teknoloji

Avrupa Birliği Apple’a 500 milyon avro ceza kesmeye hazırlanıyor

apple avrupa birliği

Apple Avrupa Birliği tarafından yakında 500 milyon avro cezaya çarptırılacak gibi görünüyor. The Financial Times’ın haberine göre, şirket çevrimiçi müzik platformlarına yönelik rekabete aykırı App Store politikaları nedeniyle de cezalandırılabilir.

Haberde konuyla yakından ilgili beş kaynağın bilgilerine yer verilirken, kararın önümüzdeki ayın ilk günlerinde açılabileceği ifade edildi.

Apple’ın cezalandırılmasına neden olacağı söylenen soruşturma 2019’da Spotify tarafından yapılan bir şikayet nedeniyle başlatılmıştı. Söz konusu soruşturma o dönemde Apple’ın kullanıcıları uygulama dışındaki alternatif ödeme yöntemlerine yönlendirmeye izin vermemesi nedeniyle başlatılmıştı. Cupertino merkezli şirket daha sonra bu politikasında gevşemeye gitmişti.

Apple Avrupa Birliği tarafından “haksız ticaret koşulları” oluşturduğu nedeniyle cezalandırılacak

The Financial Times’ın haberine göre, Avrupa Komisyonu Apple’ın AB’nin anti tekel yasasına aykırı davrandığı yönünde karar açıklayacak. Buna ek olarak, App Store’un yönlendirme engelleyici yükümlülükleri nedeniyle şirketin “haksız ticaret koşulları” oluşturduğu yönünde bir karar açıklayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER