EğlenceTeknoloji

Apple Music Super Bowl LVIII Halftime Show’un perde arkası iPhone 15 Pro ile çekildi

apple super bowl

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Apple Music Super Bowl LVIII Halftime Show, USHER’ın muhteşem performansıyla izleyicileri büyüledi. Apple, gösterinin yapım aşamasına dair derinlemesine bir perde arkası videosu paylaştı. Dikkat çekici olan ise bu videonun tamamının iPhone 15 kullanılarak çekilmiş olması.

Apple, bu video için 40’tan fazla iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max cihazının kullanıldığını belirtti. Bu cihazlar, hem gösteri sırasında hem de provalar boyunca, hatta performans sergileyen sanatçılara bağlanarak kullanıldı.

iPhone 15 Pro ve Pro Max ile ilgili olarak ekip üyelerinden yorumlar

Perde arkası videosunun yönetmeni Mike Carson, iPhone’un seçilmesinin, dokümanter tarzı bir projede aynı anda birçok yerde olma ihtiyacı göz önünde bulundurulduğunda, hayalindeki kapsamı elde etmesine olanak tanıdığını söyledi. Carson, hiçbir harici lens kullanılmadan, yalnızca bu hepsi bir arada cihaz sayesinde, film için gerekli olan geniş ölçeğe ulaşmanın hem zorlu hem de pahalı olabilecek alanlarda çok sayıda açı ve operatöre sahip olmanın mümkün olduğunu belirtti.

iPhone 15 Pro’nun LOG ve Pro Res kaydı desteği, projede kilit bir faktör olarak öne çıkıyor. Carson, özellikle dokümanter tarzı yaklaşımı göz önünde bulundurulduğunda, kontrol edilemeyen aydınlatma senaryolarıyla başa çıkmada bu özelliğin bir oyun değiştirici olduğunu, Log’un dinamik aralık açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Fotoğraf yönetmeni Xiaolong Liu ise, iPhone’ların geleneksel kameralara kıyasla önemli ölçüde daha taşınabilir ve göze çarpmayan olduğunu, bu sayede minimal kurulumla çok daha geniş bir yelpazede çekim yapılmasına olanak tanıdığını ekledi. iPhone’un boyutu ve esnekliği, geleneksel kameraların sığmayacağı benzersiz açılardan ve dar alanlardan görüntü yakalama imkanı sunuyor. Örneğin, Usher’ın taht sahnesi ve Alicia Keys’in piyano sahnesi gibi.

Apple Music Super Bowl LVIII Halftime Show’un perde arkası, teknoloji ve sanatın nasıl iç içe geçebileceğinin canlı bir örneğini sunuyor. iPhone 15, sadece bir telefon olmanın ötesinde, yaratıcıların elinde güçlü bir hikaye anlatım aracına dönüşüyor. Bu projede, iPhone’un potansiyelinin sınırlarını zorlayarak, etkileyici görseller ve hikayeler oluşturuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER