Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik pazarlamasını tecrübeli yöneticisine teslim etti

apple iklim değişikliği

Apple, akıllı telefon tabanlı sanal gerçeklik deneyimi popüler hâle geldiğinde bile bu teknolojiye olan mesafesini korumuştu. Cupertino merkezli şirket geleceği artırılmış gerçeklikte gördüğünü çeşitli fırsatlarda en yetkili ağızlardan açıklamıştı. Apple artırılmış gerçeklik tabanlı ürün pazarlama birimi oluşturup bu birimin başına da tecrübeli yöneticilerinden Frank Casanova‘yı getirerek, ciddiyetini oldukça somut şekilde gösteren bir adım daha attı.

Şirketlerin yönetici düzeyinde pozisyon değişiklikleri yapmaları sıra dışı bir durum değil. Ancak Apple’daki son görevlendirme biraz daha ses getirecek türden. Casanova uzun yıllar boyunca iPhone’un mobil operatörler üzerinden pazarlanmasından sorumlu yönetici olarak görev yapmıştı. Yeni görevini LinkedIn profilinde duyuran tecrübeli yönetici, Apple’ın artırılmış gerçeklik alanındaki çalışmalarının hızlanacağını da, üstü kapalı bir şekilde de olsa, ilan etmiş oldu.

30 yıldan bu yana Apple’da görev yapan Casanova, ilk iPhone için operatörlerle satış anlaşmalarını yapan isimlerden birisiydi. Kısacası yeni ürün pazarlamasını son derece iyi bilen Casanova’nın yeni görevi, Apple’dan yakın zamanda bir hareketin gelebileceğini de gösteriyor.

Apple artırılmış gerçeklik teknolojisine olan ilgisini hiç gizlemiyor. iOS için geliştirdiği ARKit çerçevesiyle bunu daha somut şekilde gösteren şirket, uzun vadeli planları konusunda ise ipucu vermiyor. Ancak bu alandaki pazarlama faaliyetlerinin tecrübeli bir isme teslim edilmesi, planların da yakında uygulamaya koyulacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER