EğlenceManşetler

Apple App Store ve Siri özellikli yeni Apple TV’yi WWDC’de duyuracak

apple-tv-uygulama-200315

Yenilenmiş Apple TV cihazıyla ilgili bütün taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor ve önümüzdeki haziran ayında yeni bir cihaz göreceğiz gibi görünüyor. BuzzFeed News tarafından verilen habere göre, Apple yenilenen Apple TV’yi geleneksel geliştirici etkinliği WWDC’de duyuracak.

Yeni kutunun üçüncü taraf uygulamaları, Siri ile sesli kontrolü ve muhtemelen internet TV servisini desteklemesi bekleniyor. BuzzFeed’in söylediğine göre yeni cihazın daha yüksek depolama kapasitesi ve Apple’ın en güncel mobil işlemcisi A8’in özel bir versiyonu da bulunacak.

Apple’ın oturma odasındaki rekabet silahı uzun zamandır güncellenmemiş şekilde bekliyor. Ürün en son 2012’nin ilkbaharında güncellenmişti ve artık yeni nesil bir ürünün zamanı geldi de geçiyor gibi görünüyor.

App Store desteğinin eklenmesiyle birlikte Apple TV daha yetenekli ve ilgi çekici bir cihaz hâline gelebilir, uygulamaların ve oyunların TV’de çalıştırılması kullanıcıları yeni deneyimlerin beklediği anlamına gelecektir.

Bu arada BuzzFeed’in haberine göre Apple TV temel ev otomasyon özelliklerini de içerecek. Aslında bu gibi özelliklerin bir kısmı şu anda piyasada olan modelde bulunuyor.

Öte yandan Apple, 9 Mart tarihindeki Apple Watch etkinliğinde Apple TV’nin fiyatında indirime gittiğini açıklamıştı. Türkiye satış fiyatının 249 TL’ye inmesi de artık yeni nesil ürünün yolda olduğuna dair önemli bir işaret sayılabilir.

İLGİLİ HABERLER