Teknoloji

Apple App Store Türkiye mağazasındaki uygulamalara zam yaptı

apple app store turkiye

Apple App Store Türkiye mağazasındaki ücretli uygulamaların fiyatlarına zam yaptı. Zammın ardından mağazadaki bazı uygulamaların fiyatları, eski fiyatlarının dört katına kadar çıktı.

Türkiye’de döviz kurunda yaşanan büyük artışa rağmen, App Store Türkiye mağazasındaki uygulamaların fiyatlarına zam yapılmamıştı. Bundan yaklaşık iki ay önce beklenen zammın gelmesiyle birlikte App Store Türkiye mağazasındaki ortalama uygulama fiyatı 20 TL seviyesine çıktı.

Apple’ın zammının zamanlaması itibarıyla biraz sürpriz olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Cupertino merkezli şirket, eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtmasının ardından Türkiye’de sattığı donanım ürünlerinin ve aksesuarların neredeyse hepsinin fiyatına ciddi zamlar yapmıştı. Ancak geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve yeni iPad Pro ile Mac modellerinin tanıtıldığı etkinliğin ardından şirket bir güncelleme daha yapmış ve fiyatları aşağıya çekmişti. Cihaz ve aksesuar fiyatlarının aşağıya çekilmesinin hemen ardından uygulama fiyatlarına zam yapılmasının şaşırtıcı olduğu söylenebilir.

Söz konusu zamlar, henüz uygulama içi satın alım fiyatlarına yansımış değil. Ancak kısa bir süre içinde uygulama içi satın alımların fiyatlarının da zamlı tarifeye uygun hâle gelmesi bekleniyor.

Apple App Store Türkiye mağazasında fiyatları ne kadar artırdı?

Apple App Store Türkiye mağazasındaki uygulamalara yapılan zamların oranı değişkenlik gösterse de, fiyatların hatırı sayılır ölçüde arttığı rahatlıkla görülüyor. T24‘ün haberine göre, daha önce 29,99 TL karşılığında satılan Minecraft iOS versiyonu için artık 49,99 TL ödemek gerekiyor. 0,59 TL’den satılan uygulamaların fiyatları 1,99 TL’ye çıkarken, 8,49 TL’den satılan uygulamaların fiyatları 26,99 TL’ye çıktı. 29,99 TL’lik uygulamalar ise artık 49,99 TL karşılığında satılıyor.

İLGİLİ HABERLER