Teknoloji

Apple App Store kararı nedeniyle Rusya’ya dava açtı

apple app store en iyi uygulamalar ve oyunlar

Apple, App Store nedeniyle Rusya’yla sürtüşmeye devam ediyor. 9to5Mac sitesinin haberine göre; Cupertino merkezli şirket, Federal Tekelle Mücadele Servisi’nin ağustos ayında aldığı kararı yargıya taşıdı.

Bir uyarı niteliğini taşıyan söz konusu karar, geliştiricilerin App Store dışındaki uygulama içi ödeme sistemlerinden de bahsedebileceğini belirtmişti. Servis, Apple’a politikalarını 30 Eylül’e kadar değiştirme talimatı verse de, şirket buna ceza tehdidine rağmen yanaşmamıştı.

Apple’ın Rusya’daki davası, şirketin ABD’deki hukuk mücadelesiyle de benzerlik gösteriyor. Epic’in Apple’a açtığı davanın hakimi de App Store’daki geliştiricilerin uygulamalarında alternatif ödeme sistemlerinden bahsedebileceğine karar vermişti.

Apple ise bu kararın ertelenmesi için ihtiyati tedbir başvurusunda bulunmuştu. Başvuruyu reddeden mahkeme, şirkete 9 Aralık’a kadar süre vermişti. Apple bazı medya uygulamaları için 2022 itibarıyla kurallarında istisna yapacağını açıklamıştı.

Apple’ın ABD ve Rusya’daki davalarına çok şaşırmamak gerekiyor. Şirket hâlâ gelirlerinin büyük kısmını donanım satışlarından elde etse de, servisler üzerinden kazandığı para da sürekli olarak artıyor. Üçüncü taraf ödeme alternatiflerine izin vermek, Apple için App Store kaynaklı gelirlerde düşüşe neden olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER