Teknoloji

Apple tüm App Store uygulamalarının bir gizlilik politikasının olmasını istiyor

apple app store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple App Store içinde bulunan mevcut ve yeni eklenecek uygulamaların hepsinin bir gizlilik politikasının olmasını istiyor. Şirket tarafından konuya ilişkin olarak geliştiricilere gönderilen bildirim 9to5Mac sitesi tarafından gündeme taşındı. Daha öncesinde sadece abonelik tabanlı uygulamalardan uygulama sayfalarında gizlilik politikalarına bağlantı vermeleri isteniyordu. Ancak yakında bu durum tüm uygulamalar için geçerli olacak.

Apple teknik olarak mevcut uygulamaların yeni kurallara uyması gerektiğini özellikle belirtmedi. Ancak gelecek güncellemelerin gizlilik politikasına verilen bağlantılarla başlaması istendi. 9to5Mac’in haberine göre, geliştiricilerin gizlilik politikasında uygulamanın nasıl veri topladığından ve bu verilerin nasıl ve ne amaçla kullanıldığından bahsetmeleri gerekiyor. Veriyi geri kazanma konusunda yapılanlar ve kullanıcıların veri toplama sürecinden nasıl çıkacağı ve verilerini nasıl sileceği de gizlilik politikasında anlatılması zorunlu unsurlar arasında bulunuyor.

Yeni kurallar bundan tam bir ay sonra, yani 3 Ekim’de yürürlüğe girecek. Apple’dan yapılan açıklamada gizlilik politikası bulunmayan mevcut uygulamaların App Store’dan çıkarılmayacağı, ancak 3 Ekim sonrasındaki güncellemeler için gizlilik politikasının bir zorunluluk olacağı belirtildi.

Apple App Store bünyesindeki uygulamalar için getirdiği yeni zorunluluk ile kullanıcı verilerin toplanması ve yönetimi konusundaki şeffaflık akımına uyduğunu ve bu konudaki büyük beklentileri karşılamaya çalıştığını gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER