Teknoloji

Apple App Store, gizemli istatistiklerin perdesini aralıyor

ios 17 app store

Apple, 2022 yılında App Store’da toplam 1.783.232 uygulamaya sahip olduğunu açıkladı. Bu bilgi, Apple’ın 2021’de, App Store geliştiricileriyle yaptığı 100 milyon dolarlık uzlaşma sonucunda yayınlanan ilk Şeffaflık Raporu’nda yer alıyor. Apple, bu raporun, uygulama inceleme süreci, farklı nedenlerle reddedilen uygulamaların sayısı, müşteri ve geliştirici hesaplarının devre dışı bırakılması ve App Store’dan kaldırılan uygulamaların sayısı gibi önemli istatistikleri içereceğini belirtmişti.

Raporda, Apple’ın incelediği uygulama başvurularının (6.101.913) ve reddettiği uygulamaların (1.679.694) sayılarına ek olarak, reddedilen uygulamaların nedenleri, App Store’dan kaldırılan uygulamaların kategorilere göre listesi ve hükümetin talebi üzerine App Store’dan kaldırılan uygulamalar hakkında bilgiler de yer alıyor. Rapora göre, Apple’ın kayıtlı geliştirici sayısı 36.974.015 ve şirket 428.487 geliştirici hesabını sonlandırmış.

Özellikle dikkat çeken bir detay, “App Store’u arayan müşteri hesaplarının ortalama haftalık sayısı”nın 373.211.396 olması. Bu da App Store’un haftalık olarak oldukça yoğun bir şekilde ziyaret edildiğini gösteriyor.

Rapor sadece iki sayfa olduğu için kolayca okunabilir. Apple, bu raporun yıllık olarak yayınlanacağını söz vermişti, bu yüzden 2023 raporunu görebilmek için sabırsızlanıyoruz.

Bunun yanında, Apple bu hafta başka bir App Store verisi de paylaştı. Şirket, geçen yıl platformda 2.09 milyar dolarlık sahte işlemi engellediğini açıkladı. Ayrıca, 5 Haziran’da başlayacak olan Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda Apple’ın daha fazla veriyi yakında paylaşma olasılığı da var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER