Teknoloji

Apple heyecanla beklenen WWDC 2023 etkinliğinin duyurusunu yaptı

wwdc 2023

Apple, 2023 Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 5-9 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceğini açıkladı. Pandemi geride kalmış olsa da WWDC 2023 hâlâ çevrimiçi bir formatla gerçekleşecek.

Bununla birlikte 5 Haziran’da Apple Park’ta geliştiriciler ve öğrenciler için özel bir etkinlik düzenlenecek. Apple, etkinlikte neler sunacağını henüz açıklamıyor, ancak bu yıl WWDC, Apple için son yılların en önemli etkinliklerinden biri olabilir.

Son dönemde söylentiler, Apple’ın WWDC 2023’te nihayet karma gerçeklik gözlüğünü tanıtacağı yönünde. Reality Pro veya Reality One olarak adlandırılması beklenen cihaz, M2 çip, çift 4K ekran, gelişmiş vücut takibi ve denetleyici gerektirmeyen giriş özellikleriyle donatılacak bir bağımsız cihaz olacak. Cihazın donanımı, geliştiricilere ve profesyonellere yönelik olsa da ($3.000’lik bir fiyat etiketiyle), sağlık özellikleri, FaceTime aramalarında tam vücut avatarları ve iPhone ve iPad deneyimlerinin giyilebilir sürümlerini içerebilir.

WWDC 2023’teki diğer duyurular daha sıradan olabilir. iOS 17, macOS 14 ve watchOS 10 gibi platform güncellemelerinin önizlemelerinin görülmesi neredeyse kesin görünüyor. Mevcut Apple donanımlarının güncellemeleri beklenmese de, ilk M3 tabanlı Mac’lerin tanıtılması muhtemel görünüyor. Şirket geçen yılki konferansta MacBook Air M2‘yi tanıtmıştı.

WWDC 2023 kapsamında düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgi de verildi

“WWDC, Apple’da yılın en sevdiğimiz zamanlarından biri çünkü dünyanın dört bir yanından gelen ve bu topluluğu bu kadar olağanüstü kılan yetenekli geliştiricilerle hem online hem de yüz yüze bağlantı kurmak için bir fırsat,” diyen Apple Global Geliştirici İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Prescott sözlerini şöyle sürdürdü: “WWDC23 şimdiye kadarki en büyük ve en heyecanlı konferansımız olacak. Bu çok özel etkinlikte birçoğunuzu online ve yüz yüze görmek için sabırsızlanıyoruz!”

İlginizi çekebilir

Keynote etkinliğinde ve State of the Union sunumlarında paylaşılan duyurulara ek olarak, bu yılın online programında etkinlikler ve bire bir laboratuvar çalışmalarının yanı sıra Apple mühendisleri ve diğer geliştiricilerle etkileşim fırsatları da yer alıyor. Geliştiriciler ve öğrenciler ayrıca 5 Haziran’da Apple Park’ta gerçekleşecek özel bir güne de katılarak Keynote ve State of the Union etkinliklerini global online topluluk ile birlikte izleme fırsatına sahip olacak. Alanı sınırlı olacak bu yüz yüze etkinliğe katılım için yapılması gerekenlerin detaylarını Apple Developer sitesinde ve uygulamasında bulabilirsiniz.

WWDC 2023 aynı zamanda kod yazmayı seven her yaştan geliştiricinin ve öğrencinin seviyesini ilerletmeyi amaçlayan birçok Apple programından biri olan Swift Student Challenge ile öğrenci geliştiricileri de destekliyor. Bir iPad ve Mac uygulaması olan ve Swift programlama dilini öğrenmeyi çok eğlenceli ve interaktif hale getiren Swift Playgrounds yardımıyla, dünyanın dört bir yanından öğrenciler diledikleri konuda bir uygulama oyun alanı geliştirmeye davet ediliyor. Öğrenciler bu yılın yarışması için bugünden itibaren 19 Nisan tarihine kadar çalışmalarıyla başvuru yapabilecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER