Teknoloji

Apple AirTag Türkiye’de satışa sunuldu

apple airtag türkiye fiyatı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 20 Nisan’daki İlkbahar etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği eşya takip cihazı AirTag, Türkiye’de satışa sunuldu. AirTag’in tekli ve 4’lü paket olmak üzere iki farklı seçeneği satılıyor.

Apple’ın Bul ağıyla bağlantılı biçimde çalışan bir eşya takip aygıtı olan AirTag’i anahtarlık, cüzdan, çanta ve bunun gibi sıklıkla kaybolan eşyalarınıza takabilirsiniz. Daha sonra Apple’ın Bul uygulamasını kullanarak, tıpkı kayıp bir iPhone veya iPad’in yerini belirlediğiniz gibi, bağlı AirTag izleyicisinin konumunu saptayarak kayıp eşyanızı bulabilirsiniz. Üstelik AirTag aygıtında ses çaldırmak da mümkün. Özellikle evde veya iş yerinde koltuk aralarına veya kanepe altlarına giren nesnelerini bulmakta ses çaldırmak da epey işe yarayacaktır.

Bu arada AirTag izleyicileri sadece içeride çalışmıyor. Dışarıda bir yerlerde AirTag bağlı çanta, cüzdan, anahtarlık, vb. nesnelerinizi kaybetmeniz durumunda, etraftaki iPhone’ların oluşturduğu ağın yardımıyla kayıp eşyanızın yerini bulabilirsiniz. Eğer bir Android telefon sahibi AirTag etiketini bulursa, bu etiketle ilişkilendirilmiş bir web sayfasını açabilir ve buradan kayıp etiketin sahibiyle iletişime geçebilir.

AirTag, disk biçiminde bir tasarımla geliyor. İçinde disk biçiminde bir pil var ve bu pil de bir yıl çalışma imkanı sağlıyor. Üzerinde herhangi bir deliğin bulunmaması, onu bir anahtarlığa takmayı veya iple başka bir eşyaya bağlamayı zor hâle getiriyor. Apple, çantaya veya anahtarlığa bağlamak için ayrı aksesuarlar da satıyor.

Bu arada iFixit tarafından gerçekleştirilen detaylı söküm işleminde, bu eşya takip cihazına küçük bir anahtarlık deliği başarıyla açıldı.

Apple AirTag Türkiye fiyatları

AirTag Türkiye fiyatlarına gelecek olursak, en başta da belirttiğimiz gibi; Tekli Paket ve 4’lü Paket olmak üzere iki çeşit sunuluyor. Tek bir AirTag’in fiyatı 299 TL iken, 4’lü hâlde satın aldığınızda 999 TL ödüyorsunuz.

AirTag için şimdi sipariş verseniz bile, ürünün teslimatı için biraz beklemeniz gerekiyor gibi görünüyor. Haberi hazırladığımız sırada Apple online mağazayı kontrol ettiğimizde, gönderim süresinin 2-3 hafta olduğunu gördük.

İLGİLİ HABERLER