Teknoloji

Apple AirTag için detaylı iFixit söküm işlemi

apple airtag ifixit söküm işlemi

iFixit tayfası yeni bir sökme işlemiyle karşımızda. Ekip, bu sefer Apple AirTag takip cihazlarını inceleyerek onu parçalarına ayırdı. İki bölümden oluşan incelemenin birinci bölümünde küçük takip cihazlarının içini kazıyor. Üstelik AirTag’de bir anahtarlık deliğinin eksikliğinden şikayet edenler için, iFixit dikkatlice ve herhangi bir parçasına zarar vermeden bir delik açıyor.

AirTag içindeki dikkat çekici ayrıntılar

“İlk AirTag’imizin içinde biraz keşif yaptıktan sonra, 1/16″ matkap ucunu aldık ve pili çıkardıktan sonra, dörtlü paketimizdeki ikinci izleyicide dikkatlice bir delik açtık. Mucizevi bir şekilde tüm yongalardan, kartlardan ve antenlerden kaçınmayı başardık, sadece plastik ve yapıştırıcıyı deldik. En iyi kısım? AirTag bu operasyondan bir başarıyla çıktı ve hiçbir şey olmamış gibi çalışıyor.”

Ekip, delme işleminden önce pili çıkarmanız gerektiği konusunda ve yanlış yerde delmenin ciddi hasara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu yüzden bunu evde denemeye kalkarsanız, ancak yeterli tecrübeniz olduğundan emin olduğunuz takdirde denemelisiniz.

apple airtag ifixit anahtarlık deliği açma

iFixit, AirTag’leri Tile Mate ve Samsung Galaxy SmartTag gibi cihazlarla da karşılaştırdı. AirTag’ler, dahili alanın çoğunu kaplayan 3 voltluk madeni para büyüklüğünde çıkarılabilir pili ile (SmartTag’lerin kullandığı ile aynı CR2032 tipi) grubun en küçüğüdür. iFixit’e göre “Üç izleyici de parmak gücüyle açılıyor, başka alet gerektirmiyor”. Ancak AirTag’ler üçü içinde pili çıkarmanın en zor olduğu cihaz oluyor.

AirTag dar alanını diğerlerine göre daha verimli kullanıyor

apple airtag

Üç etiket cihazı için çekilen röntgen, Apple’ın dahili alanını verimli bir şekilde kullandığını gösteriyor. Hiçbir şey “AirTag’in [X-ışını görüntüsündeki] göreceli karanlığının, ağır bir merkezi hoparlör mıknatısından ve onun çelik pil kapağından kaynaklanmadığını gösteriyor. iFixit, X-ray görüntüsünün bir 360 derecelik videosunu da paylaştı.

Apple AirTag için gerçekleştirilen iFixit söküm işleminin detaylarına buradan göz atın. Ekip daha sonra, ayrıntılı devre kartı çekimlerini paylaşacak ve yerleşik devre birimine de bir göz atacaklar.

İLGİLİ HABERLER