Teknoloji

Apple’dan AirTag’leri aramak için yeni Android uygulaması

apple tracker detect airtag

Apple, Android kullanıcılarının AirTag ve diğer Bul uyumlu takip cihazlarını aramalarını sağlayan Tracker Detect isimli bir uygulama çıkardı. Uygulamanın sayfasında verilen bilgiye göre, Tracker Detect sahiplerinden uzakta olan cihazları arıyor ve bulduğu takdirde cihazın konumunun tespit edilebilmesi için ses çalıyor. Ardından da AirTag’in sahibinin kim olduğunu bulmaya yardımcı olacak komutlar veriliyor ve gerekliyse nasıl devredışı bırakılacağı da anlatılıyor.

Apple söz konusu uygulamanın gelişini haziran ayında duyurmuştu. Bu uygulama sayesinde Android cihaz sahiplerinin kendilerinin bilgisi olmadan kullanılan ve potansiyel olarak zararlı takip cihazlarını tespit edebileceği belirtilmişti.

iOS’tekinin aksine Tracker Detect sürekli olarak arka planda tarama yapmıyor. Tarama işleminin manuel şekilde yapılması gerekiyor. Tracker Detect ile Apple hesabına bağlı AirTag’lerin takibi yapılamıyor. Kısacası uygulama Android cihaz sahiplerinin AirTag kullanımına pek de yardımcı olmuyor.

Apple’dan konuyla ilgili olarak CNET sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Tracker Detect, Android kullanıcılarına bilgileri olmadan üstlerine yerleştirilmiş AirTag veya Bul destekli diğer takip cihazlarını tespit etme imkanını veriyor. Kullanıcılarımız ve endüstrinin geneli için gizlilikte çıtayı yukarı çekiyoruz. Umarım diğerleri de bizi takip eder.”

Apple tarafından AirTag ve diğer Bul uyumlu takip cihazlarının tespiti için hazırlanan Tracker Detect uygulaması, Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER